Philips Tüketici Elektroniğinden Tamamen Çekildi

80 yıl gibi bir süredir pazarda Tüketici Elektroniği üzerine birçok ürünü bizlere kazandıran ve bir anlamda Teknoloji alanındaki önemli oyunculardan birisi olan Philips firması Tüketici Elektroniği Pazarından çekilme kararı aldı.

Geçtiğimiz aylarda TPV firması ile birleşerek TV sektöründeki ağırlığını azaltan ve birkaç model ile pazarda sadece İsim bazlı durmaya devam eden Philips firması aldığı bu son karar ile pazardan tamamen çekilmeye karar verdi.

Japon FUNİA firması ile her konuda anlaşan Philips firmasının 2017 yılına kadar parçalar halinde Tüketici Elektroniği ve Video Sistemleri alanında tüm çalışmalarını devretmesine karar verildi.

Buna göre artık Philips marka TV, Video Player, Radyo ve bu alandaki tüm ürünler pazardan yavaş yavaş silinecek gibi görünüyor.

Philips Tüketici Elektroniğinden Tamamen Çekildi
Philips Tüketici Elektroniğinden Tamamen Çekildi

Son dönemde Tüketici Elektroniği ve TV alanında payını azaltan birçok firmadan sonra yılların markası olan Philips markasının da kaybolması yeni dünya düzeninde pek de acımanın olmadığının bir göstergesi.

1930’dan bu yana tüketici elektroniği alanında boy göstermeye başlayan Philips, 1963 yılında “kaset çalar” teknolojisini geliştirmiş, 1972 yılına gelindiğinde ise ilk video kaset kaydediciyi geliştirmişti. CD teknolojisinin gelişmesinde de büyük rol oynayan şirket, DVD ve Blu-Ray gibi teknolojilerin ortaya çıkmasında da pay sahibi olmuştu.

Philips firması bundan sonra Ağırlıklı olarak Medikal Ürün Üretimi, Işıklandırma Sistemleri ve LED Ürünleri çalışmalarına yönelecek. Yani Philips markalı Tasarruflu Ampuller ve Medikal ürünler yaşamaya devam edecekler.

Philips Tüketici Elektroniğinden Tamamen Çekildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir