PlayStation 4K Resmi Olarak Onaylandı

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

PlayStation 4 Neo yada PlayStation 4K adıyla pazara çıkmasını beklediğimiz ve 4K Görüntü Desteği sunan yeni PS4 serisi ile alakalı Sony cephesinden ilk bilgi paylaşıldı.

1-2 aydır ciddi bilgi sızıntıları gelen ancak Sony cephesi tarafından bazen sessiz kalınan bazen ise yalanlanan yeni modelin ilk bilgilendirmesi firma tarafından basınla paylaşıldı.

Firma tarafından gün içerisinde yapılan bir basın açıklaması ile ürünü doğruladı. Sony Interactive Entertainment başkanı Andrew House, Financial Times aracılığı ile dedikodulara son verdi.

 

PlayStation 4K
PlayStation 4K

 

Sadece 4K Değil Sanal Gerçeklik Desteği de Sunacak

Henüz isim noktasında nasıl bir yapılanmaya gidileceği belli olmasa da pazara çıkacak olan ürünün 4K Desteğinin yanında VR – Sanal Gerçeklik Desteği sunacağı bilgisi en yetkili ağızlardan doğrulanmış oldu.

E3 2016 fuarında tanıtılması beklenilen ürün ile alakalı olarak net bir tarih verilmese de fuara kadar ürünün hazır aşamaya gelme ihtimalinin çok düşük olduğu, PlayStation 4K modelinin ilerleyen bir süreçte tanıtılacağı bilgisi de dolaylı yoldan paylaşılmış oldu.

Son dönemde Oyun Konsolu alanında başarılı adımları ile diğer sektörlerde yaptığı zararları kapatan Sony firması özellikle ülkemizde Microsoft XBOX ailesi ile girdiği savaşta çok önlerde yer alıyor.

 

PlayStation 4K NEO Modeli Yolda
PlayStation 4K NEO Modeli Yolda

 

4K TV Modelleri İle Tam Uyum Sağlanacak

Şu aşamada 1080p – 60 Hz desteği sunan PlayStation 4 modelinin bir basamak üstüne çıkacak olan seride Ultra HD, 30 Hz ve 60 Hz görüntü alınacak gibi görünüyor.

Bu sayede Ultra HD Destekli oyunlarında pazara çıkması ile artık Konsol Oyunlarındaki Kalite oranı da kullanıcı açısından en üst seviyelere tırmanmış olacak.

 

PlayStation 4K NEO Ailesi
PlayStation 4K NEO Ailesi

 

Sanal Gerçeklik İle Oyun Deneyimi Tamamen Değişecek

Yavaş yavaş hem Video ve Fotoğraf Pazarını eline geçiren VR Teknolojisi bir diğer taraftan da Oyun Geliştiricilerini heyecanlandırmaya başlamış durumda.

Sony firmasının PS4 4K serisi ile desteklemeye başlayacağı Sanal Gerçeklik Deneyimi sayesinde ilerleyen süreçte ciddi oyun deneyimleri bizlerle birlikte olacak gibi görünüyor.

 

PlayStation 4K Sanal Gerçeklik Gözlüğü
PlayStation 4K Sanal Gerçeklik Gözlüğü

 

PlayStation 4K Modelinin Fiyatı Ne Olacak?

Henüz ortada resmi bir ürün yok. Açıklamalar dışında ürünle alakalı bir bilgi de yok.

Ancak yapılan açıklamalarda ürün fiyatının şuan satışı yapılan PlayStation 4 modelinden 350 Dolar daha pahalı olacağı öngörülmüş.

Ülkemizde şuan 1.500 TL seviyesinden satışı yapılan PlayStation 4 modelinin üstüne 350 Dolar + KDV + ÖTV oranında ücret eklenmesi durumunda ürünün Türkiye Satış Fiyatının 3.000 TL civarında olmasını beklemek yanlış olmayacaktır.

Bu durumda iki model arasında %100 Fiyat Farkının oluşmasına sebep olacaktır.

 

PlayStation 4K Resmi Olarak Onaylandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir