Qualcomm 130 Milyar Dolarlık Satın Alma Teklifine Hayır Dedi

Broadcom tarafından geçtiğimiz günlerde SnapDragon İşlemcilerin üreticisi Qualcomm firmasına yapılan 130 Milyar Dolar değerindeki satın alma reddedilecek.

Reuters tarafından basınla paylaşılan bilgilere göre 130 Milyar Dolar değer biçilen Qualcomm firması şuan pazardaki konumu ve gelecekteki büyümesini de göz önüne alarak Broadcom firmasının teklifini geri çevirmeye hazırlanıyor.

Qualcomm CEO’su Steven Mollenkopf tarafından geçtiğimiz hafta şirketin hissedarlarının bir araya getirildiği ve hisse başına teklif edilen 70 Dolarlık teklifin hissedarlar tarafından yeterli bulunmadığı kulislerde dolaşan bilgiler arasında.

 

Qualcomm

 

Pazarın Lider Mobil İşlemci Üreticisi

Qualcomm firması SnapDragon İşlemci Ailesi ile yakaladığı başarı sayesinde şuan pazarın en fazla tercih edilen işlemci üreticilerinden birisi. Hatta pazarın lideri konumunda bile sayılabilir.

Apple dışında neredeyse tüm firmalara işlemci satan firma Samsung firmasına bile işlemci satışı gerçekleştirir konumda. Samsung firması kendi işlemcilerini üretmesine rağmen halen bazı pazarlarda Amiral Gemileri için SnapDragon İşlemcilerini satın alıyor.

Broadcom ise daha çok kablosuz iletişim ürünleri üzerine çalışmalar yapan ve günümüzde kullandığımız neredeyse tüm cihazların içinde öyle ya da böyle bulunmayı başaran bir firma.

Wi-Fi ve Bluetooth gibi kablosuz teknolojiler üzerine ürünler ve teknolojiler üreten firma farklı sektörlerde de bazı satın almalar yaparak büyümesine devam ediyor.

Firmanın Qualcomm firmasını satın almak istemesinde ise elbette ki kendi teknolojisi ile işlemci teknolojisini bir potada eritmek ve pazarda bir anlamda biraz daha gücü eline almak çabası yatıyor.

Eğer Qualcomm firması Broadcom firmasına satılır ise bu durumda cihazlardaki İşlemci, Wi*Fi ve Bluetooth çipleri başta olmak üzere farklı birçok ürün tek bir firma tarafından üretiliyor olacak.

 

Broadcom

 

Teklif Yükselebilir, Yönetim Kurulu Yerinde Kalabilir

Eğer Qualcomm firması tarafından Hisse Fiyatları öne sürülerek Broadcom firmasına bir ret cevabı gelirse firmanın ikinci bir teklifi daha masaya süreceği gelen haberler arasında.

Hatta Broadcom firmasının daha cazip bir teklif ile Qualcomm firmasının Yönetim Kuruluna da şuan ki görevlerine yakın görevlerle süreçte devam edebilmelerine de imkân tanınacağı gelen haberler arasında.

Bakalım Broadcom ve Qualcomm arasında devam eden satış pazarlıkları kaç yüz milyar dolar seviyesinde sonuçlanacak.

Qualcomm 130 Milyar Dolarlık Satın Alma Teklifine Hayır Dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir