Qualcomm SnapDragon 820 Testlerde Tavan Yaptı

SnapDragon 810 serisinin hayal kırıklığı yaşamasından sonra merakla beklenmeye başlanan SnapDragon 820 testlerde rekor kırmaya başladı.

Henüz resmi olarak bir telefonda kullanılmayan SnapDragon 820 serisi deneme amacıyla Green Orange X1 Pro isimli bir cihaz ile gündeme geldi.

Gizemli bir şekilde ortaya çıkan ve SnapDragon 820 İşlemcisi kullanan bu cihazın testleri ise pazardaki dengeleri değiştirecek gibi görünüyor.

 

SnapDragon 810 Serisinin 2 Katına Çıkıyor

Snapdragon 820 İşlemci Ailesi 64-bit ARM tabanlı Kryo çekirdeklerinden oluşuyor ve şirketin söylemlerine göre performans olarak Snapdragon 810’un iki katına ulaşacak.

Yine pazarda dolaşan birçok söylentiye göre bu işlemci ilk olarak 2016 Mart ayında piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi Mi 5 serisinde kullanılacak.

Sonrasında ise HTC, LG, Sony gibi birçok firmanın hızlı bir şekilde SnapDragon 820 serisine sahip yeni modelleri pazara sürmesi bekleniyor.

Qualcomm SnapDragon 820 Testlerde Tavan Yaptı
Qualcomm SnapDragon 820 Testlerde Tavan Yaptı

 

83.774 Puan Aldı

Snapdragon 820 işlemciyle çalışan Green Orange X1 Pro isimli gizemli cihaz girdiği AnTuTu testinden 83,774 puan almayı başardı.

Tabi bu puanı alırken ne kadar stabil bir durumda idi bunu bilemiyoruz. Çünkü ilerleyen süreçte bu puanın da üstüne çıkması kuvvetli bir ihtimal.

Antutu testine konu olan Green Orange X1 Pro modelinin birkaç teknik özelliği ise şu şekilde.

  • 1080 x 1920 piksel Çözünürlüğünde Full HD Ekran,
  • 16 MP Çözünürlüğünde Arka Kamera,
  • 4 GB RAM Bellek
  • 64 GB Dahili Depolama Alanı
  • Android 4.4.2 Kit Kat İşletim Sistemi

 

Qualcomm SnapDragon 820
Qualcomm SnapDragon 820

 

Pazarda Rekabet Kızışacak

Şuan pazarın en büyük hakimi üst modellerde SnapDragon iken alt modellerde MediaTek olarak görünüyor.

Ancak Intel Mobil İşlemci ve Samsung Exynos İşlemci aileleri de oldukça güçlü bir şekilde pazara çıkmaya başladı.

Bu süreçte 2016 ve daha sonraki yıllarda İşlemci Pazarı özellikle üst seri işlemciler ile daha hızlı kendini geliştirecek gibi görünüyor.

Bu sebeple de SnapDragon 820 serisi, MediaTek Helio X20 serisi ve diğer işlemciler Pazar payı kapabilmek adına daha fazla çalışmak zorunda kalacaklar.

Qualcomm SnapDragon 820 Testlerde Tavan Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir