Samsung ATIV Q ile Android ve Windows 8 Aynı Yerde

Samsung tarafından tanıtımı yapılan Samsung ATIV Q modeli ile Android İşletim Sistemi ve Windows 8 İşletim Sistemi tek bir noktadan ulaşılabilir hale gelecek.

Samsung Premiere 2013 Etkinliği kapsamında yapılan ATIV tanıtımları sırasında kullanıcılar ile paylaşılan Samsung ATIV Q modeli aynı anda içerisinde barındırdığı Windows 8 İşletim Sistemi ve Android İşletim Sistemi ile özellikle Mobilite arayan kullanıcıların dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.

Bilgisayarı yeniden başlatmaya gerek kalmadan iki işletim sistemi arasında geçiş yapabilmeyi mümkün kılan bir sisteme sahip olan ATIV Q modelinin içerisinde Android 4.2.2 Jelly Bean ve Windows 8 kullanılmış durumda.

Tasarımındaki özel mekanizma sayesinde daha önce Acer’ın Aspire R7 modelinde gördüğümüze benzer şekilde ekran ve gövde farklı açılarda hareket edebilen cihaza, Intel’in yeni nesil Haswell tabanlı işlemcileri güç veriyor.

 

Samsung ATIV Q
Samsung ATIV Q

 

13.9mm kalınlığında ve 1.29Kg ağırlığında olan ATIV Q, sadece melez yapısı değil aynı zamanda sahip olduğu yüksek çözünürlüklü ekranı ile de dikkat çekmeyi başarıyor. 13.3-inç büyüklüğündeki ekranı QHD+ yani 3200 x 1800 piksel çözünürlük desteği sunan cihaz, Full HD ekranlara kıyasla 275ppi ile tam 2.8 kat daha yüksek piksel yoğunluğu sunuyor.

Bu çözünürlüğü besleyebilmek için Core i5 serisi Haswell mobil işlemcisinin içerisindeki HD 4400 entegre grafik birimini kullanan tablet-ultrabook melezinde ayrıca 4GB DDR3 bellek kapasitesine yer verildiğini görüyoruz.

Oyunlar, PowerPoint sunumları ya da iş için hazırlanan raporlar gibi farklı senaryolara yönelik 4 farklı kullanım modun da çalışabilen cihaz, S Pen dijital kalem ile geliyor ve bu sayede daha kolay not alınabiliyor daha hızlı çizim yapılabiliyor.

Depolama için 128GB depolama kapasitesine sahip SSD sürücü ile donatılan cihazda, video görüşmeler için 720p çözünürlüğünde ön kameraya yer veriliyor.

Özellikle Skype gibi uygulamalar düşünülerek video konferans yetenekleri de bu cihazda önem arz ediyor. Çift işletim sistemi, çift cihaz özellikli tasarım ve ultra yüksek çözünürlüklü ekranı ile heyecan uyandırmayı başaran ATIV Q’nun çıkış tarihi ve fiyatı ise şu an için netlik kazanmış değil.

Ancak ortalama olarak bir değer biçmemiz gerekirse Türkiye pazarında Samsung ATIV Q modelinin 2500 – 3500 TL arasında bir fiyattan satılmasını bekleyebiliriz.

 

Samsung ATIV Q ile Android ve Windows 8 Aynı Yerde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir