Samsung Firması Galaxy S6 ile Bu Yıl Tırmanışa Geçecek

Akıllı telefon devlerinden biri olan Samsung, bu yıl  ile rakiplerine gözdağı vermeyi planlıyor. Daha önce S3 ile yakaladığı başarıya bu yıl bir yenisini daha eklemek isteyen Samsung, Galaxy S6 ile akıllı telefon piyasasında satış rekorları kırmanın peşinde. Samsung , S4 ve S5 serilerinde istediği satış grafiğini yakalayamasa da piyasaya mavi boncuk dağıtmaktan geri kalmıyor.

Samsung’un akıllı telefon pazarında gerçek anlamda kırdığı bir rekor varsa o da Galaxy S3 iledir. Analizlere göre bugüne kadar 80 milyon satış rakamına ulaşan modelden sonra Samsung bir daha aynı başarıyı yakalayamadı.

2013 yılında Galaxy S4 ile 100 milyon hedefi koyan firma, 60 milyon sevkiyat rakamını zar zor tutturarak hem analizleri yanılttı hem de tedarik zincirini hayal kırıklığına uğrattı. Bu yıldan sonra da firmanın pazarda sendelemeye başladığını gördük.

Galaxy S5 ile birlikte amiral gemi modellerinin kesin satış rakamlarını açıklamaktan kaçınan Samsung, bu yıl Galaxy S6 serisinden oldukça büyük beklenti içerisine girmiş olacak ki yine etrafına umut dağıtmaya başladı.

Samsung Galaxy S6 Ailesi
Samsung Galaxy S6 Ailesi

Firmanın yaptığı açıklamaya göre Galaxy S6 serisinin bu yıl rekor sevkiyat rakamlarına ulaşması bekleniyor. Seri için en iyi üretim makineleri geliştirildi ve herhangi bir aksaklık yaşanması istenmiyor.

 

Samsung Galaxy S6 EDGE Sınırlı Sayıda Üretilecek

JK Shin ayrıca üretim sorunları nedeniyle Galaxy S6 Edge modelinin biraz daha az stoklarda bulunacağını ancak Galaxy S6 modelinin klasik tasarım ve daha ucuz fiyatı ile Edge versiyonunu satış anlamında geride bırakacağını belirtiyor. Shin son olarak bundan sonraki Galaxy cihazlarında Qualcomm yongaları kullanmaktan tamamen vazgeçebileceklerini de ifade ediyor.

Samsung bu kez beklediği satış rakamlarını açıklamamış ancak daha önceki analizlerde firmanın bu yıl iki model için toplamda 60 milyona kadar çıkabileceği belirtilmişti. Bugün itibariyle satışa sunulan modellerin bir kaç hafta içerisinde ilk rakamları gelmeye başlayacaktır. Ülkemizde de Galaxy S6 2499TL, Galaxy S6 Edge ise 2999TL olarak satışa sunuldu.

Samsung akıllı telefon piyasasına girdiği ilk günden beri kendilerine belirli bir müşteri kitlesi oluşturmuş ve her geçen gün müşterilerine bir yenisini daha eklemektedir. Bu yıl beklentilerine ne derece ulaşacağını hep beraber görecek olsak da, rakiplerinin Samsung’un bu atağını karşılıksız bırakmayacağı düşünülmektedir. Bu yılın galibi kim olursa olsun şüphesiz bu işten en karlı çıkanlar akıllı telefon müşterileri olacaktır.

Samsung Firması Galaxy S6 ile Bu Yıl Tırmanışa Geçecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir