Samsung Galaxy A3 ve Galaxy A5 Modelleri Türkiye’de Satışa Çıktı

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

2014 senesinin son çeyreğinde tanıtımı yapılan Samsung Galaxy A3 ve Samsung Galaxy A5 modelleri resmi olarak Türkiye Pazarında satışa sunuldu.

Teknoloji Mağazaları ve İnternet üzerinden satışına başlanılan Samsung Galaxy A3 ve Galaxy A5 satışları önümüzdeki süreçte Samsung Türkiye için yeniş bir itici güç olacak gibi görünüyor.

Üretimden kalkan Samsung Galaxy Alpha serisine benzer bir kasa yapısına sahip olan ve bir anlamda onun küçük kardeşleri olarak görülen A3 ve A5 modellerinden sonra Samsung Galaxy Alpha yerine konumlandırılacak olan Samsung Galaxy A7 modeli de satışa çıkacak.

 

Samsung Galaxy A3 Modeli Özellikleri ve Türkiye Satış Fiyatı

Samsung Galaxy A3 modeli donanımsal olarak Giriş – Orta seviye arasında kalan bir model olarak pazara sürülmüş durumda.

1.2 Ghz’lik 4 Çekirdekli ve 64 Bit destekli SnapDragon 410 MSM8916 serisi işlemciye sahip olan modelde 1 GB Ram Bellek, 8 GB Dahili Depolama Alanı, 64 GB Mikro SD Kart Desteği ve 1900 mAh’lik bir batarya kullanılmış durumda.

4,5 inçlik qHD adı verilen 960*540 piksel çözünürlüğe sahip, 244 ppi değerinde piksel yoğunluğuna ulaşan Super AMOLED ekranı bulunan Galaxy A3 modelinde 110.3 gr ağırlık ve 6,9 mm incelik sağlanmış.

Tüm bu özelliklere bağlı olarak da Samsung Galaxy A3 modelinin fiyatı 1099 TL olarak belirlenmiş durumda.

Samsung Galaxy A3 Modelinin Türkiye Satış Fiyatı
Samsung Galaxy A3 Modelinin Türkiye Satış Fiyatı

Samsung Galaxy A5 Modelinin Özellikleri ve Türkiye Satış Fiyatı

A3 serisine göre biraz daha yukarı da yer alan Samsung Galaxy A5 serisinde 5 inçlik 1280*720 piksellik HD çözünürlüğe sahip bir ekran kullanılmış durumda.

1.2 Ghz’lik 4 çekirdek ve 64 bitlik SnapDragon 410 serisi bir işlemciye sahip olan modelde 2 GB Ram Bellek ve Adreno 306 serisi GPU kullanılmış durumda. Batarya değeri ise 2300 mAh lik bir batarya ile sağlanıyor.

13 MP Arka ve 5 MP Ön Kameraya sahip olan Samsung Galaxy A5 modelinin Türkiye Satış Fiyatı ise 1499 TL olarak belirlenmiş durumda.

Samsung Galaxy A5 Modelinin Türkiye Satış Fiyatı
Samsung Galaxy A5 Modelinin Türkiye Satış Fiyatı

 

Android 4.4 İşletim Sistemine Sahipler

İki cihazda Android 4.4 Kit Kat İşletim Sistemi ile satışa çıkıyor.

Samsung bu iki modele de Android 5.0 Lollipop Güncellemesi vereceğini duyurdu. Ancak bu güncelleme ne zaman çıkacak ve Samsung Türkiye tarafından ne zaman satışa sunulan cihazlara gönderilecek henüz belli değil.

Samsung Galaxy A3 ve Galaxy A5 Modelleri Türkiye’de Satışa Çıktı
Samsung Galaxy A3 ve Galaxy A5 Modelleri Türkiye’de Satışa Çıktı

Samsung Galaxy A7 Modeli de Yolda

1.899 TL gibi bir fiyata Türkiye Pazarında satışa sunulması beklenilen Samsung Galaxy A7 modeli ise önümüzdeki 1-2 ay içerisinde resmi olarak satışa çıkacak.

Pazarda Samsung Galaxy Alpha serisinin yerine çıktığı düşüncelerinin artık tamamen oturmaya başladığı Samsung Galaxy A serisinin özellikle tasarımsal yönde alıcısı da çok olacak gibi görünüyor.

Bakalım önce Samsung Galaxy A3 ve Samsung Galaxy A5 modelleri sonrasında da Samsung Galaxy A7 modeli Türkiye Pazarında nasıl bir Satış Grafiği yakalayacak.

Samsung Galaxy A3 ve Galaxy A5 Modelleri Türkiye’de Satışa Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir