Samsung Galaxy Fold Modelinin Satışa Çıkış Tarihi Belirsiz Bir Tarihe Ertelendi

Samsung’un Katlanabilir Ekrana sahip olan ilk telefonu Samsung Galaxy Fold modelinde yaşanan sorunlardan sonra modelin satışa çıkış tarihi belirsiz bir tarihe ertelendi.

Normal şartlar 26 Nisan 2019 tarihinde satışa çıkacağı duyurulan Samsung Galaxy Fold ailesini Amerika’da basına dağıtılan test örneklerinde yaşanan ekran sorunları sonrasında dağıtım süreci 13 Haziran 2019 tarihine ertelenmişti.

Bu süreçte Samsung cephesinde de ilgili modellerde yaşanan sorunların kaynakları araştırılarak ekranlarda meydana gelen kırılmalara sebep olan sorunlar çözülecek ve satışa çıkacak modellerde gerekli revizeler yapılacaktı.

Ancak daha önce 13 Haziran 2019 tarihinde ürünleri satışa sunacağını açıklayan AT&T firması ilgili sayfada bir güncelleme yaparak ürünlerin satışa çıkış tarihlerini belirsiz bir tarihe erteledi.

 

Samsung Galaxy Fold - Ekran Kırığı

 

Note 7’de Yaşanan Sorunun Bir Benzeri Yaşanabilir

Hatırlayanlar olacaktır. Geçtiğimiz yıllarda pazara sürülen ve ciddi bir satış rakamına ulaşması beklenilen Samsung Galaxy Note 7 modeli yanma ve patlama sorunları sebebiyle 2-3 ay içerisinde satıştan çekilmiş ve satışı yapılan modellerde iade alınmıştı.

Bu süreçte ciddi bir prestij kaybı yaşayan, müşterilerini mağdur eden ve Note 7 modeliyle bir anlamda sınıfta kalan Samsung firmasının Galaxy Fold ile benzer bir deneyim yaşamasının da kıyısından dönüldü.

Her ne kadar basın örneklerinde sorun yaşanmış olsa da henüz pazara çıkmadığı için nihai tüketiciye satışı yapılmadan Samsung Galaxy Fold modeli bakıma çekilmiş oldu.

Yapılacak analizlerle ve mühendislik hesaplamaları sonrasında eğer soruna biz çözüm bulunamazsa Galaxy Fold modeli daha pazara çıkmadan satıştan çekilebilir.

Bu noktada da elbette ki tüketici bir sorun yaşamayacaktır. Ancak Samsung firmasının Note 7 modelinden sonra yaşayacağı ikinci geri çekme vakası olacağı için markanın prestiji adına da olumsuz birçok etkisi olacaktır.

Kırılan Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold Modelinin Satışa Çıkış Tarihi Belirsiz Bir Tarihe Ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir