Samsung Galaxy Note 7 Satışları Durdu, Satılan Cihazlar Geri Toplanıyor

Güney Kore’li bir ajans tarafından servis edilen habere göre Patlama ve Şarj Sorunları yaşayan Samsung Galaxy Note 7 serisinin satışları durdurulurken satılan Note 7 modellerinin geri toplanmasına takında başlanacak.

Pazara sürülmesinin üzerinden 1 ay geçmeden peş peşe gelen patlama haberleri sonrasında Samsung firmasının dağıtımda olan milyarlarca Galaxy Note 7 ürününün sevkiyatını durdurmuş durumda.

Aynı şekilde satış yapılması için bayilere gönderilen ürünler birçok ülkede şu aşamada raflardan kaldırılmış.

Firmanın önümüzdeki birkaç gün içerisinde Global Pazar adına bir açıklama yapması ve ürünlerin Değişimi için Geri Çağrılması duyurusunu paylaşması bekleniyor.

Güney Kore’li ajansa göre ilk geri çağırmalar 19 Eylül itibari ile Güney Kore’de başlayacak ve daha sonra geniş bir yelpazede Global Pazara yayılacak.

 

Patlayan Samsung Galaxy Note 7 Modeli
Patlayan Samsung Galaxy Note 7 Modeli

 

Kesinleştirilmiş Bir Sorun Yok

Gelen haberler her ne kadar Resmi Kaynak üzerinden gelmemiş olsa da son birkaç gündür bu konu ciddi ciddi konuşulmaya başlanmıştı.

Ürünleri alanların sıkça yaşamaya başladığı Kapanma – Açılması sorunlarının yanında Şarj Esnasında Aşırı Isınma sorunu da ülkemizde satışı yapılan birçok Note 7 serisinde de yaşanmıştı.

Daha sonrasında birkaç noktada meydana gelen Şarj Esnasında Patlamalar ile Note 7 serisinin kronik bir soruna sahip olduğu düşünülmeye başlandı.

Samsung cephesi hali hazırda cihazlarda net bir sorun olmadığı, bu sıkıntıların tüm cihazlarda görülen bir hatadan kaynaklı olmadığını söylese de kullanıcıların kafasında soru işaretleri kalmaya başlamış durumda.

 

Samsung Galaxy Note 7 Arka Kasa
Samsung Galaxy Note 7 Arka Kasa

 

Türkiye’deki Note 7 Modelleri İçin Değişim Yapılacak mı?

Dediğimiz gibi ülkemize satışı yapılan seriden şu aşamada hiçbir patlama haberi gelmedi.

Ancak sitemizdeki Soru – Sorun sayfasına daha 1 ay bile olmadan Note 7 serisi ile ilgili sorunlar gelmeye başladı.

Aşırı Isınma ve Kendi Kendine Kapanma gibi bazı sorunları yaşayan kullanıcılar şimdiden 3.599 TL verip aldıkları bir cihazda bu sorunları yaşamanın ıstırabını çekmeye başlamış durumdalar.

Eğer Samsung cephesi resmi bir açıklama yaparsa büyük ihtimalle belli bir bölgeden değil Tüm Dünyadan iade işlemlerini başlatacak.

Ancak şu aşamada ne Samsung Genel Merkezi ne de Samsung Türkiye tarafından bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı.

Samsung Galaxy Note 7 serisinin ise ülkemizdeki satışları şu aşamada Operatörler ve Teknoloji Mağazaları tarafından yapılmaya devam ediliyor.

Konuyla alakalı net açıklamalar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Samsung Galaxy Note 7 Satışları Durdu, Satılan Cihazlar Geri Toplanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir