Samsung Galaxy S6 Edge Plus Teknik Özellikleri

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Samsung Galaxy S6 Edge Plus modeli resmi olarak tanıtıldı ve kısa süre içerisinde satışa çıkacak. Cihazın Teknik Özelliklerini, Kullanıcı Yorumlarını sizler için derledik.

13 Ağustos 2015 tarihinde yapılan bir etkinlik ile Samsung Galaxy Note 5 modeli ile birlikte duyurulan Samsung Galaxy S6 Edge+ serisi temelde önceki serinin biraz daha büyük bir ekrana sahip olan bir üyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Yalnız bazı noktalarda Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge modelinden biraz daha ayrılıyor.

 

Samsung Galaxy S6 Edge+ Teknik Özellikleri

S6 Edge+ serisi akıllı telefon ailesinde Samsung firması 5.7 inçlik 1440 x 2560 Piksel çözünürlüğe sahip QUAD HD yapıdaki bir ekran kullanmış durumda.

Cihazın Corning Glass 4 Korumalı bir Super AMOLED ekrana sahip olduğunu ve 518 PPI gibi oldukça yüksek bir piksel yoğunluğu ile satışa çıkacağını belirtelim.

Cihazda bir önceki EDGE serisinde olduğu gibi Kavisli Ekran kullanılması da EDGE ailesinin artık bir olmazsa olmaz özelliği olmuş durumda.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Kasa Yapısı
Samsung Galaxy S6 Edge Plus Kasa Yapısı

 

Bir Önceki İşlemciden Devam

Samsung Galaxy S6 Edge serisinde kullanılan Exynos 7420 serisini yeni modelinde de kullanan Samsung firmasının bazı noktalarda iyileştirmeler yaptığı ancak riske girmemek adına farklı bir işlemciye geçmediği gelen bilgiler arasında.

8 Çekirdekli bir yapıya sahip olan işlemci ailesinin birçok ölçümde SnapDragon 810 serisinden bir tık yukarıda kalıyor olması performans konusunda akıllarda soru işareti kalmasını önleyecektir.

Mali-T760MP8 serisi bir GPU kullanılan Galaxy S6 Edge+ modelinin donanımsal anlamda başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

 

4 GB Ram Var, Micro SD Kart Desteği Yok

Depolama noktasında 32 GB, 64 GB ve 128 GB olmak üzere üç farklı depolama birimine sahip ürünü pazara sunacak olan Samsung firması Galaxy S6 Edge Plus modelinde 4 GB Ram Bellek kullanarak bir önceki seriden bir basamak yukarı çıkmış olacak.

Micro SD Kart desteği sunmayacağı daha önceden belli olmasına rağmen bir beklenti içinde olan Samsung kullanıcıları artık gelen resmi açıklama ile Micro SD Kart Desteği olmayan bir Samsung Galaxy S6 Edge+ modeline katlanmak zorunda kalacaklar.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Görünüm
Samsung Galaxy S6 Edge Plus Görünüm

 

Kamera Bildiğiniz Gibi

Bir önceki seride olduğu gibi 16 MP değerinde Arka Kamera ve 5 MP değerinde Ön Kamera kullanan Samsung firması kamera noktasında pek değişikliğe gitmemiş durumda.

Otomatik odaklanma, manuel odaklanma, yüz tanıma, otomatik HDR ve panorama gibi özelliklerin bulunduğu Arka Kamera aynı zamanda 30fps’de 2K, 60fps’te ise Full HD video çekebilme özelliğine sahip.

Ön kısımdaki Selfie kamerası ise Otomatik HDR özelliğinin yanında Özel Selfie Modu adı verilen bir özellik ile birlikte geliyor.

 

Batarya Konusunda Beklentiler Boşa Çıktı

Birçok kullanıcı Samsung firmasının bu modelde 4.000 mAh’lik bir batarya sunmasını bekliyordu.

Ancak yapılan duyuru sonrasında batarya seviyesinin 3.000 mAh’de kalması kullanıcıların kafasını karıştırmış durumda.

5.7 inçlik 2K Ekran ve 8 Çekirdekli bir işlemciye sahip olan, Yüksek PPI değerleri ile olabildiğince net görüntüler veren bir cihazın 3.000 mAh’lik bir batarya ile günü çıkarması zor görünüyor.

Kablosuz Şarj ve Hızlı Şarj özellikleri ile beraber gelen serinin ayrıca kısa süre sonra pazara çıkacak olan ve Ayak Kısmında Kablosuz Şarj standı bulunacak olan Monitör Ürünleri ile de uyumlu olduğu belirtildi.

Bu sayede telefonu bilgisayar başında çalışırken ekranın önüne koymanız durumunda şarj olmaya başlayacak ve şarj sıkıntısı yaşamanızı engelleyecektir.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Kablosuz Şarj
Samsung Galaxy S6 Edge Plus Kablosuz Şarj

 

Parmak İzi Geliştirildi, Samsung Pay Geldi

Daha güvenlikli bir yapıya kavuşturulan ve bu noktada S6 Edge modelinden daha başarılı olan Galaxy S6 Edge Plus modelinde Samsung Pay ve PayPal Kullanımı da mümkün halde.

Android 5.1.1 Lollipop İşletim Sistemi ile kullanıcıların beğenisine sunulacak olan Galaxy S6 Edge + modelinin ara yüzü de alt modellerdeki gibi olacak.

 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Türkiye Satış Fiyatı

Şuan halen 2.000 TL üstünde satılan Samsung Galaxy S6 Edge modelini baz aldığımızda Samsung Galaxy S6 Edge + modelinin 2.500 TL ile 3.200 TL arasında ki bir bant üzerinden satışa çıkması beklenebilir.

Ya da bu modelin çıkması sonrasında az da olsa Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinin fiyatlarında bir indirime gidilerek Samsung Galaxy S6 Edge Plus modeli 2.500 TL seviyelerinden satışa sunulabilir.

 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Teknik Özellikleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir