Samsung Yeni Modellerinde Lityum Polimer Pil Kullanacak

Samsung firması uzunca süredir pazarın neredeyse tek halimi olan Lityum İyon Bataryalarını terk ederek yeni serilerinde Lityum Polimer Batarya kullanmaya hazırlanıyor.

Gelen ilk bilgilere göre Samsung cephesinde 2015 yılının Amiral Gemisi Samsung Galaxy S6 modeli başta olmak üzere tüm Telefon ve Tablet serilerinde Seeo isimli bir pil üreticinden temin edeceği Lityum Polimer Bataryaları kullanacak.

 

 

Seeo Firması İle 17 Milyon Dolarlık Anlaşma

Kaliforniya merkezli bir Pil Üretim Şirketi olan Seeo özellikle son yıllarda Elektrikli Araç Bataryası üretmesi ile ön plana çıkmayı başarmış bir firma.

Seeo, pillerinde kendi mühendisleri tarafından geliştirilen, Drylyte adında yanmaz polimer elektrolikit teknolojisini kullanıyor.

Telefon Bataryası üretiminde ise yeni yeni adımlar atılmaya başlanmış gibi görünüyor.

Seeo Batarya Firması - Lityum Polimer Batarya
Seeo Batarya Firması – Lityum Polimer Batarya

Lityum Polimer Bataryalar Daha Dayanıklı

Yeni geçilecek olan Lityum Polimer Batarya serisinin bir önceki seri olan Lityum İyon Batarya serisine göre daha uzun süreli bir şarj olanağı sunduğu belirtilirken özellikle Patlama ve Yanma riskinin ise oldukça düşük olduğu belirtiliyor.

Bu sayede Samsung cephesinin Samsung Galaxy S5 modelinde kullandığı değere sahip bir batarya değeri ile Lityum Polimer Batarya kullanarak Samsung Galaxy S6 modelinde daha uzun süreli bir batarya kullanım ömrü sunmayı planladığı gelen haberler arasında.

Ayrıca özellikle Elektrikli Araçlar konusunda uzman olan Seeo Firmasının üreteceği Lityum Polimer Bataryaların patlama ve yanma risklerinin nerdeyse olmadığı, zaman zaman yaşanan talihsiz kazaların bu seri ile sıfıra yaklaşacağı da gelen bilgiler arasında.

Samsung Yeni Modellerinde Lityum Polimer Pil Kullanacak
Samsung Yeni Modellerinde Lityum Polimer Pil Kullanacak

Samsung Yeni Modellerinde Lityum Polimer Pil Kullanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir