Samsung’dan Ultra Hızlı 256 GB’lık Hafıza Kartı

Akıllı Telefonların artık 4K Video Çekebilir hale gelmesi, 360 Derece video çeken mobil aygıtların pazara çıkması gibi birçok sebepten ötürü Hafıza Kartı sektöründe 256 GB’lık Micro SD Kart üretimi hızlanmaya başladı.

Samsung cephesinden yapılan açıklamaya göre Okuma ve Yazma hızları oldukça iyi seviyelerde olan 256 GB değerindeki Micro SD Kart üretimine yakın dönemde başlanacak.

Bu sayede 2016 yılında pazara sürülen yeni Akıllı Telefon modelleri ile beraber Aksiyon Kameralar, 360 Derece Video kameraları, VR Gözlükler ve daha birçok mobil ürün Depolama Sıkıntısı yaşamadan hızlı bir veri aktarımı sağlayabilecek.

 

Veri Aktarım Hızları Dikkat Çekiyor

Samsung tarafından üretimine başlanılan Samsung 256 GB Micro SD Kart modellerinde 850 MB/saniye okuma ve 250 MB/saniye yazma hızına ulaşılması bekleniyor.

Şuan pazarda Class 10 olarak satışı yapılan modellerde bu hızın 30 MB/saniye okuma ve 10 MB/saniye yazma seviyelerinde olduğu gerçeği ile bu serinin nasıl bir hıza ulaşmış olduğunu görebilirsiniz.

 

Samsung Hafıza Kartları
Samsung Hafıza Kartları

 

Hafıza Kartı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hafıza Kartı seçimi yaparken özellikle kullanacağınız cihaza ve yapacağınız işe göre bir kart tercihi yapmanız gerekmektedir.

4K Video Çekebilen kamera ya da fotoğraf makinalarına alacağınız Micro SD yada SD Kartların Okuma – Yazma hızlarının iyi seviyelerde olması oldukça önemli.

Bu sebeple de alacağınız kartın Cihazınızın İle Uyumlu olmasına özen göstermeniz gerekiyor.

Aşırı yavaş kayıt yapan bir Hafıza Kartına gidip 4K Video yüklemesi yapmak istemeniz durumunda hem kartın hem de cihazın ısınacağı, veri kayıplarının olacağı ve günün sonunda cihazın ömrünün düşeceği gerçeklerini bilmeniz gerekli.

 

Samsung’dan Ultra Hızlı 256 GB’lık Hafıza Kartı
Samsung’dan Ultra Hızlı 256 GB’lık Hafıza Kartı

 

Boyut Farkları Değil, Fiyat Farkları Önemli

SD ya da Micro SD Kart alırken genelde 100 TL’ye 32 GB ve 64 GB’lık farklı depolama seçeneklerine sahip ürünler bulabiliriz.

Burada dikkat etmemiz gereken kullanacağınız işe göre bir hafıza kartı almak olacaktır.

Full HD Video kaydı yapan bir Akıllı Telefon için 100 TL’lik 64 GB’lık modeli almanız mali açıdan sizin için daha iyi olabilir.

Ancak 4K Video çekimi yapan ve bunu ciddi anlamda kaliteli yapan bir Video Kamera için 100 TL’ye satılan 32 GB’lık modeli almanız gerekebilir.

Çünkü bu modelin Okuma Yazma hızları daha yüksek olduğu için daha pahalı satıldığı gerçeği ortadadır.

Samsung’dan Ultra Hızlı 256 GB’lık Hafıza Kartı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir