Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?
Pazarın yeni Sancak Gemilerinin Sentetik Test Sonuçları belli olmaya başladı. Peki, bu listede kim nerede, hangi Akıllı Telefon nasıl bir performans gösteriyor?
Listedeki görsellerin kaynağı hepimizin bildiği, en azından birkaç kez ziyaret ettiği GSMArena sitesi.
Listede ise 2016 yılında pazarda sıkça göreceğimiz, Sancak Gemisi olarak nitelendirebileceğimiz modeller yer alıyor.
Şimdi dilerseniz HTC 10, LG G5, Samsung Galaxy S7, Huawei P9, Xiaomi Mi 5 ve iPhone 6S modellerinin 2016 Sentetik Test Sonuçlarına bir bakalım.
GeekBench 3 (Tek Çekirdek) Test Sonuçları

GeekBench 3 (Çoklu Çekirdek) Test Sonuçları

AnTuTu 6 Test Sonuçları

Basemark OS 2.0 Test Sonuçları

GFX Benchmark 3.0 Manhattan (1080p Offscreen) Test Sonuçları

GFX Bechmark 3.1 Manhattan (1080p Offscreen)Test Sonuçları

GFX Benchmark 3.1 Car scene (offscreen) Test Sonuçları

GFX Benchmark 3.0 Manhattan (onscreen) Test Sonuçları

GFX Benchmark 3.1 Manhattan (onscreen) Test Sonuçları

GFX Benchmark 3.1 Car scene (onscreen) Test Sonuçları

Basemark X Test Sonuçları

Test Sonuçlarında Lider HTC 10
Beklentileri oldukça yükseklere çıkaran HTC 10 serisi bu sefer pazarda kendisine ciddi bir yer açabilecek gibi görünüyor.
Sentetik Testlerin neredeyse tamamında ilk sıralarda yer almayı başaran HTC 10 serisi bu başarısı ile pazarında dikkatini çekecektir diye düşünüyoruz.
Tabi ki listelerde genelde birbirlerine yakın sonuçların çıkmasının temel sebebi cihazları genelde birbirlerine yakın seviyelerde İşlemci ve GPU kullanmalarından kaynaklanıyor.
SnapDragon, Exynos ve Kirin İşlemci Aileleri ile karşımıza çıkan modellerin Fiyat konusu ise epey karışık durumda. Ancak tabi ki her modelin kendisine göre bir alıcısı var.
Fiyat Performans noktasında rakipleri ile ciddi bir yarışa girmeyi başaran Xiaomi Mi 5 serisini de ayrıca tebrik etmek gerekiyor.

Sentetik Testler Her Şey Demek Değil
Sentetik Testlerin açıkçası çok fazla bir yararı olduğunu düşünmeyen bir kesime mensubum bende. Çünkü bu testler cihazların Üst Limitlerini görüp işlem yapıyorlar.
Ancak iş Son Kullanıcıya geldiğinde kullanım değerleri devreye giriyor. Kullanıcının nasıl bir performans istediği devreye giriyor. İşin içine artık makinalar değil insanlar dâhil oluyor.
Bu sebeple de bazen her testten lider çıkan bir seri yarı yolda patlayabiliyor ve kullanıcı deneyiminde çakılabiliyor. Bazen de hiç beklenmedik bir model pazarda kendisi için bir yol açabiliyor.