Şarj Girişi, Ses Tuşları ve Güç Tuşu Olmayan Meizu Zero Tanıtıldı

Meizu tarafından tanıtımı yapılan Meizu Zero modelinin şarj girişi, kulaklık girişi, sim kart girişi, güç ve ses tuşu gibi hiçbir fiziksel girişi veya tuşu yok.

Firmanın ürettiği ilginç modellerden birisi olmayı başaran cihazda şarj işlemi direkt olarak Kablosuz Şarj Ünitesi üzerinden sağlanıyor. Kablosuz Şarj Ünitesi 18 Watt gücünde bir şarj gücü sağlıyor.

Kulaklık için Bluetooth özelliği üzerinden işlem yapmanız gerek. Sim Kart olarak ise ülkemizde henüz kullanılmayan eSIM Teknolojisinden faydalanmış. Güç ve Ses Tuşları yerine ise HTC U12+ modelinde de gördüğümüz yan çerçevede yer alan basınca dayalı sistem kullanılmış durumda.

 

Meizu Zero - Kablosuz Şarj

 

IP68 Sertifikasına Sahip, Toza ve Suya Daha Dayanıklı

Suya ve Toza Dayanıklı modellerde genelde cihazların Şarj be Kulaklık girişleri, Sim kart girişleri ve fiziksel tuşların bulundukları alanlar firmalara zorluk çıkarır.

Ancak Meizu Zero modelinde böyle bir zorluk yok. Bu sebeple de cihaz her ne kadar IP68 sertifikasına sahip olsa da aynı sertifikaya sahip diğer akıllı telefonlardan çok daha fazla bir şekilde suya ve toza karşı dayanım gösterecektir.

 

Meizu Zero IP68

 

Meizu Zero Teknik Özellikler

Cihazın dikkat çeken ve basına duyurusu bazı teknik özelliklerini şu şekilde sıralayabilir.

  • 5,99 İnç Boyutunda, AMOLED Ekran
  • Ekrandan Parmak izi Okuma
  • SnapDragon 845 İşlemci
  • 12 MP + 20 MP Çift Arka Kamera
  • 20 MP Ön Kamera
  • 4 GB – 6 GB Ram Bellek
  • 64 GB – 128 GB Dâhili Depolama
  • Hızlı Kablosuz Şarj Desteği (18 Watt)

 

Meizu Zero

 

Cihazın diğer Teknik Özellikleri ve Satış Fiyatı ile alakalı şu aşamada bir bilgi verilmiş değil.

Ürünün ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı ise şu aşamada net değil. Firma eğer adetli üretim rakamları ile pazara çıkarsa bu modeli ülkemizde de görebiliriz.

Ancak nispeten düşük adetlerde üretip belirli bölgelerde satışa sunarsa Türkiye’de Meizu Zero kullanıcısı ile pek karşılaşmamız mümkün olmayabilir.

 

 

Şarj Girişi, Ses Tuşları ve Güç Tuşu Olmayan Meizu Zero Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir