SnapDragon’da Akıllı Saat Sektörüne Giriş Yaptı

Sony, Samsung, Apple gibi dev firmaların giriş yaptığı Akıllı Saat sektöründe şimdi de İşlemci Üreticisi olarak tanıdığımız Qualcomm SnapDragon ailesini göreceğiz.

Qualcomm Toq adı ile pazara sürülecek olan Akıllı Saat modeli pazardaki rakiplerinde de bir adım öne geçecek gibi görünüyor.

Özellikle batarya süresi noktasında oldukça sıkıntılı olan Akıllı Saat Projesi için Qualcomm kanadından sürpriz bir atak geldi yeni bir teknoloji olan “Mirasol” teknoloji kullanıldı.

Daha az enerji tüketmesi ile son dönemde Geleceğin Ekranı olarak lanse edilen ancak halen bazı sorunları aşamadığı için Üst Seviye ürünlerde kullanılmayan Mirasol Teknolojisi Akıllı Saat dünyasına SnapDragon Toq ile giriş yapmış oldu.

SnapDragon’da Akıllı Saat Sektörüne Giriş Yaptı
SnapDragon’da Akıllı Saat Sektörüne Giriş Yaptı

Arama yapma, mesaj görüntüleme, borsa takip etme, hava durumunu öğrenme ve telefonun müzik çalarını kontrol etme gibi standart bir akıllı saatin işlemlerini yapan Toq’un, kablosuz şarj olması dışında göze çarpan büyük bir teknik özelliği bulunmuyor.

Android 4.0 İşletim Sistemi ile çıkması düşünülen Qualcomm Toq modeli dış tasarım olarak şık ve kullanıcı açısından  beğenilecek bir tasarıma sahip.

SnapDragon’da Akıllı Saat Sektörüne Giriş Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 16 Eylül 2014, 09:41

    Akıllı saatler yeni bir trend oluşturabilecek mi zaman gösterecek ama 2000lerde telefonun küçük ve inceliği onu çıkarırken 2010lu yıllarda akıll telefonlar ile ekran büyüklüğü tercih sebebi olmuştu. Herkes küçüğünü talep etmişti ama zaman içerisinde cep telefonunun büyüğüne alışmıştı.
    Bu nedenle akıllı saat ileriye dönük bir başarı zor gibi. Ama samsung akıllı saat stratejisinde gördüğümüz gibi cep telefonlarına bağımlı bir aparat olarak kullanımı yaygınlaşabilir.