Sony Xperia M5 Serisi Tüketiciyi Memnun Etmedi

Pazara 1.499 TL’lik satış fiyatı ile giriş yaparak birçok Sony Severin dikkatini çeken Sony Xperia M5 serisinden kısa sürede çok fazla şikâyet gelmeye başladı.

Gerek sitemiz üzerinden gerekse de Forumlar üzerinden yoğun bir şekilde şikâyet alınmaya başlanılan modelde en fazla görünen sorun ise Kapanıp Açılmama sorunu.

21.5 MP Arka, 13 MP Ön Kamerası, Suya ve Toza Dayanıklı yapısı ile Sony Xperia Z serisinden bile daha fazla satış yapmaya aday bir cihaz olarak pazara çıkan, özellikle Gold rengi ile de kullanıcıları ciddi anlamda etkileyen Xperia M5 için peş peşe şikâyetler yağmaya başladı.

 

Sony Bu Konuda Nasıl Bir Cevap Verecek?

Sony cephesinden henüz Xperia M5 serisi için bir açıklama yok.

Bu sebeple de gelen bunca şikâyetin ne kadar gerçek, ne kadar sahte olduğunu bilemiyoruz.

Fiyat ve Performans anlamında oldukça başarılı bir yerde olan Xperia M5 serisinin ciddi anlamda sorunları olabileceği gibi rakip ürünlerin ekipleri tarafından da karalama kampanyasına tabi tutulmuş olma ihtimali de mevcut.

Bu tarz PR Çalışmalarını daha önceki dönemlerde farklı markaların hit ürünleri üzerinde de yapıldığına şahit olmuş, marka ve ürün imajını sarsmak amaçlı çalışmalara tanık olmuştuk.

 

Sony Xperia M5 Ailesi
Sony Xperia M5 Ailesi

 

Şikâyetler Gerçek İse Ürünler Geri Çekilebilir

Eğer gelen şikâyetlerin doğruluk payı varsa ve bu kadar kullanıcı cihazı aldıktan 1-2 hafta sonra Servis ile yüzleşmek zorunda kalıyorsa Sony Xperia M5 serisinin hızlı bir şekilde pazardan çekilmesi gerekir diye düşünüyoruz.

Çünkü hatalı olarak pazara sürülen bir model sadece kendi satışları için değil Sony markasının tüm satışları için büyük bir kayıp oluşturabilir.

Servislerden hızlı bir yanıt alamayan ve daha bir hafta önce aldıkları ürünleri 1 ay serviste bekleten kullanıcıların Sony firmasına karşı elbette ki güvenleri sarsılacaktır.

 

Sony Xperia M5 Siyah
Sony Xperia M5 Siyah

 

Firmaların Xperia M5 Satışları Devam Ediyor

Birçok Teknoloji Mağazası ve İnternet Sitesi üzerinden Kampanya bile yapılmadan Sony Xperia M5 modelinin satışları halen devam ediyor ve ciddi anlamda bir talep mevcut.

Donanımsal anlamda pazarda ciddi bir yer edinmesini beklediğimiz bu ürünün eğer sorunsalı yoksa bu durumda Sony firmasının marka imajını temizleme çalışmasına başlaması, yapılan sahte yorumlar için karşı bir PR Çalışmasına başlaması gerek.

Sony Xperia M5 Serisi Tüketiciyi Memnun Etmedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

24 Yorum

  1. 27 Mart 2018, 18:09

    Sony xperia m5 aldığuma pişman oldum..Gerçekten de sony yi teknoloji yönünden severdim ve güveni,rdim..Telefonu ilk aldığım zamanlarda hatırladığım kadarıyla en aşağı 3 kez servise gönderdim..Telefonu alalı 5 ya da 6 ay oldumu bilmiyorum ama pişmanım şimdide şarjzı dayanmıyor günde 2 kere dolduruyorum.Sony ye çok güvendim ama yanılmışım..

  2. Arkadaşlar ve yönetici arkadaşım keşke yalan haberler olsaydı ancak bende m5 kullanımında olan biri olarak söylüyorum ki daha telefon alalım yıl olmadı ama defalarca garantiye gönderdim her seferinde daha büyük sıkıntı ile karşılaştık servis arıyorum ulaşılmıyor telefon kendi kendine kapanma aşırı ısınma şarj ptoblemi hep mevcut olan ptoblemler üstüne üslük sony gibi bir firmada muhattap olacak kimse bulunmuyor

  3. Ben SONY XPERIA M5 GOLD ALDIM..
    LAKIN YAN KENARLARDA ALT KENARLARDA SARARMA SOLMA OLDU GOLD SOYULDU SARARDI SARI RENK BEYAZ OLDU COK OLMASA DA BELLI BIR IKI YER SOYULDU SARARDI
    BU DEGISIME VEYA IADEYE GIRIYORMU ?

  4. 11 Ekim 2016, 21:11

    Xperia m5 yaşadığım sorunlar 7 ay önce aldım 2 ayında kamera başka pro tarafından kullanılıyor ikazı aldı açılmadı neyseki çözdük onu güvenli açış modunda,daha sonra hat sinyali çekmediği zamanlarda durmadan mobil veri devre dışı ikazı ekrana biniyor,int nette gezinirken bazen birden cihaz ısısı artıyor ama kasmıyor,cepte ısıdan dolayı olduğunu düşündüğüm gelen aramada cevaplama yapamıyorum power tuşu ile ekranı kapatıp açınca cevaplama yapılıyor ancak,cihaz kendini arada durup dururken kapatıp açıyor sıfırdan açılıyormuş gibi sony logo geliyor ekrana nprmal açılış ekranı ama pin şifre sormadan kendi kendine bekleme moduna geliyor,acaba iphone larda olan program çakışması olayında ki gibi bundada bi sorun varmı çakışmadan dolayı iphone cihazlara 2 günde değişim çıkarıyor belki buda aynı problemden kaynaklanan problemlerdir,şimdi 4,5g(lte) yerine 3g de kulanıyorum artı kullandığım bazı uygulamaları kaldırdım deniycem bakalım sorun devam edecekmi duyduğum kadrı ile sony servislerinde cihaza sahip çıkmıyormuş kötü bi servis ağı hizmeti varmış 50 gündür serviste bekleyen sony z serisi cihaz duydum göndermeye korkar hale geldim haırlısı inşallah.

  5. Kapanma sorunu servisten döndükten sonrada tekrarlıyor. Sony isminin tarafımda bir anlamı kalmadı.

  6. sony xperia m5 telefonumu suya soktum 20 saniye kadar. guya suya dayanikli telefon bidaha açılmadi. 3 gun oldu hala açilmadi. Garantisi var. sizce ne yapmaliyim. kullanici hatasi demezler herhalde

  7. Daha aldigim ilk gun kapandi sarja takilmadan acilmadi rcer dedim 10 gunde 15 kez kapaninca asiri isinip ekran sararmasi olunca ve sarj aletindeki garip ses yuzunden 30.06.2016 da teleservise verdim henuz donus yok bakalim basimi daha nasil agritcak haram zikkim olsun aldiklari parar

  8. Bu nebicim telefonya fayfiye balanmıyo donuyo 1 500tl verdik yazık degilmi ve ben daha onceki eski tlefonumu kullaniyom suan takir takir calisyo kenarda sony var ama sus buberi gibi duryo acilen bu tlfnlari toplamali millet zorla bi telfn alyo boyle bozukmu ilması lazımya madurum arkadas sny dedik kalite dedik aldanmışız

  9. bun nasılbi rezilik aarkadaş paranla rezil oluyosun bunun hesabını kim vericek !!!

  10. Şebeke var net yok arama yok nasıl Bi cihaz anlamadım 3ay oldu daha Internete wifi olmadan bağlana müyorum arama yapamıyorum sony sadece adın var kendin yok

  11. ne demek karşı firmaların karalaması falan filan hepsi hikaye boşversenize sony marka olarak düzgün bi marka olsaydı insanları neden bu kadar mağdur ediyor o zamann ,yenisi gelicekse neden hala bir aydır mağduruz onu söylesinler bence komple seri kaldırılmalı ve para iadesi yapılmalı benim yarın 20 iş günü doluyor ve soluğu tüketici haklarında alıcam rezillik başka bişey değil sony mi bir daha amann amannnn

  12. 28 Ocak 2016, 02:10

    Bende Sony M5 mağdurları arasına katıldım malesef, yapılan reklam ve tanıtımlara aldanıp Sony M5 aldım. Aldığımın 4. günü telefonu servise göndermek zorunda kaldım. Henüz ne kadar bekleyeceğimin bir garantisi olmamakla beraber, Telefon değişim yada yazılım güncellemesi yapılsa bile ileride ne kadar sorun çıkaracağı belli değildir. Ben cihaza son yazılım güncellemesini sony firmasının kendi programı ile yapmama ve telefonu fabrika ayarlarına çekmeme rağmen Telefonda gördüğüm sorunlar : Fotoğraf çekimi yakın mesafede yaklaşık 30 cm- 80 cm mesafede sorunsuz mükemmel çekim yapıyor fakat geniş açı, uzak mesafede odaklanma sorunları ortaya çıkıyor. 3 – 4 mt. mesafedeki takvim üzerindeki sayıları bile okuyamıyorsunuz. Ev içi fotoğraf çekimlerinde bile ışık altında aynı odaklanma sorunları mevcut. Flash ile çekim yapılsa bile bu sorunlar devam etmektedir. Hafıza kartına (16 GB) uygulamaları taşıdığımda normal kullanabiliyor gibi görünse de telefonu 1 yada 2 kez kapatıp açtığımda, hafıza kartına taşıdığım uygulamaların ana ekrandaki ve uygulamalar sayfasındaki simgeleri kayboluyor, yerine hafıza kartı resimleri ( hafıza kartı iconu ) geliyor. Uygulama ismi yazmıyor. İcon üzerine tıklandığında ise uygulama bulunamadı yazısı geliyor. SD kartı formatlamadan da bu sorun düzelmiyor. Formatlayıp uygulamaları yükleyince uygulama çalışıyor tekrar hafıza kartına uygulamaları taşıdığımda telefonu kapatıp açtığımda aynı sorun devam ediyor. Google Play uygulamasında kategoriler ekranlarında gezinirken bir süre sonra nedensiz bir şekilde google play uygulamasını kapatıyor. Yeniden giriş yapmak zorunda kalıyorsunuz. Örneğin oyun kategorisinde aşağılara doğru indiniz oyunlara bakıyorsunuz, 10-15 ekran ilerledikten sonra pat diye hiç bir hata vermeden uygulamayı kapatıyor. Yeniden giriş yaptığınızda ise en baştan başlamak zorunda kalıyorsunuz buda çok sinir bozucu bir durum. Telefonu şarj etmek ayrı bir sorun telefon çok uzun sürede şarj oluyor. Her akşam muhakkak şarja takmanız lazım. Yaklaşık 4 – 5 saat şarj süresi var. Yarım şarj edip pil ömrünü azaltmak istemiyorsanız her gece şarja takmayı unutmayın. Sony bu seride ne yapacak bilmiyorum ama ben bu telefonu aldığıma bin pişman oldum diyebilirim. Oğluma aldığım 450 TL lik ucuz markalı bir telefon bile Sony M5 markalı benim 1500 TL ye aldığım bir telefondan daha kaliteli ve net resimler çekiyor. Ben SONY gibi bir markaya bu durumu yakıştıramadım. dediğim gibi bu sorunlarla bu telefon nasıl piyasaya sürülüyor, hiç mi üretim den sonra kontrol edilmiyor. Bir allahın kulu yok mu bu telefonları alıp kalite kontrol sürecinde kontrol eden anlamış değilim. Bu kadar kullanıcı aynı sorunlara niye boğuşuyor.

    • Telefonu servise yönlendirdim. Sağolsun arkadaşlar sorun karşısında değişim kararı verdiler. Şimdi yeni gelecek olan telefonu beklemeye başladık. Hayırlısı bakalım sonuç ne olacak, inşallah gelen telefonda da aynı sorunları yaşamayız. Sony de kısa sürede telefonu tarafıma ulaştırır ise ne mutlu. İnşallah 20 – 30 gün beklemek zorunda kalmayız.

    • Aynı sorunlar bendede var 1 hafta oldu aldıgım..acilen corum uretmeleri lazım..bende bugun telefonu iade dusunuyorum

  13. 16.12.2015 te teleservise yolladığım gold renk cihaz 4 gün önce siyah rengi değişimini onayladım. cihazı 3 gündür kullanmaktayım.şuana kadar tek bir problem var. oda google playde hat çekmediği zamanlar pat diye googleplay kapanıyor. onun dışında kilitlenme sorunu yaşamadm. hat seçeneklerini sadece 3g ile kullanıyorum.kamerada da kamera + özelliklerini hiç açmadım arkadaşların önerileri üzerine 2g çekime kadar düşmeyin çok yavaş oluyor netiniz. o yüzden sadece wcdm yani 3g ile hattı kullanıyorum. sorunlar android 6.0 la düzeleceğini umut ediyorum. şuan cihaz aynı sorunlarla karşılaşsamda servise yollamayacağım.güncellemeyi bekleyeceğim. tavsiyelerim ;BİR ARKADAŞTA YAZMIŞTI KAMERADA KESİNLİKLE + ÖZELLİKLERİ KULLANMAYIN VE ÇEKİM GÜCÜNÜZÜ MOBİL ŞEBEKELERDEN TEK MODA ALIN. YA 2G YADA 3G . ilerleyen zamanlarda kullanımla ilgili bilgilerimi paylaşmaya devam edeceğim.

  14. EN SIK RASTLANAN DONMA SORUNU VE KAMERA ÇALIŞTIRILAMADI SORUNUYDU. BENDEDE OLDU.16.12.2015 TE ARVOTA TELESERVİSE YOLLADIĞIM GOLD RENK M5 İLE İLGİLİ 18.01.2016 GÜNÜ SİYAH RENK M5 İLE DEĞİŞİM SAĞLANABİLECEĞİ İLTİLDİ VE BENDE ONAYLADIM.CİHAZ ELİME ULAŞTIĞINDA TEKRAR İNCELEYİP BİLGİ VERECEĞİM.

  15. 4 gün kullandım servise gitti bugün 37. gün hala gelmedi herkeste aynı şikayetler. kamera sürekli hata veriyor donma sorunu en sonunda dokunmatik işlemez oldu . sony gözümde beş para etmez artık.. belgerimle açıklarım inanmayan olursa facebook = idris38 kvk denen kazıkçı servis aramalarımızdan da para kazanıyor dakikası 2.99 tl …….

  16. Kesinlikle bu sikayetim gerçektir böyle bişey görmedim babama zorla aldırdıgım telefon nasıl cıktı kapanıyo sınıyor dahası kamera kullanılamıyor dk bası donuyor sarjı hic gitmiyo kasıyo sürekli alalı 1hafta olmadan da böyleydi bir ay olacak hala böyle gercekten buyuk haksızlık o alınan paralar helal değil gercekten değil yazık gunah 1500tl kolay mı kazanılıyo