Sony Xperia Z5 Premium Teknik Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

Sony tarafından IFA 2015 Fuarında duyurusu yapılan Sony Xperia Z5 Premium modelinin Teknik Özelliklerini ve Kullanıcı Yorumlarını sizler için bir araya getirdik.

Z5 Premium serisi özellikle 4K Çözünürlüğe sahip Ekranı ile pazarda yine Sony firmasından söz ettirme başarısını göstermiş durumda.

Peki, Z5 Premium modelinin diğer Teknik Özellikleri neler? Bu cihaz alınabilir bir cihaz mı? Kullanıcılar bu cihaz hakkında ne düşünüyorlar.

 

Sony Xperia Z5 Premium Ön ve Arka Kısım

 

Sony Xperia Z5 Premium Teknik Özellikleri

Cihazda 64 Bit destekli ve 8 Çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 (MSM8994) İşlemci ailesi ve yanında da Adreno 430 GPU kullanılmış durumda.

Android 5.1.1 Lollipop İşletim Sistemine sahip olan Z5 Premium modelinin ara yüz olarak ise Sony’e has ara yüze sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

5,5 inç boyutuna sahip bir ekranı bulunan cihazın 4K UHD (3840 x 2160) çözünürlüğe sahip olması ve 806 PPI Piksel Yoğunluğu ile pazara çıkması cihazın dikkatleri üzerine çekmesine yetti. Üründe cep telefonları için üretilen Triluminos Ekran yapısının kullanıldığını da eklememiz gerekiyor.

3 GB Ram Bellek ve 32 GB Dahili Depolama Alanı sunan Xperia Z5 Premium serisi 200 GB’a kadar da Micro SD Kart desteğine sahip.

Kamera noktasında  23 MP değerine sahip Sony Exmor RS™ sensör ile hazırlanan bir Arka Kamera 4K Video Kaydı yapabiliyor. Cihaz Otomatik Netlemeyi 0,03 sn gibi kısa bir sürede yaparken 8X Dijital Zoom imkânı sunuyor. Cihazda 24 mm Geniş Açı G Lens kullanıldığını da eklememiz gerek.

Ön kısımda ise 5 MP değerinde, Full HD Video Kaydı yapabilen bir kamera kullanılmış durumda.

Ülkemizde son dönemlerin çok konuşulan konusu LTE (4G) cihazda mevcut. Bu arada bağlantı hızları Cat 6 seviyesinde. Ayrıca aGPS Bluetooth® 4.1, DLNA, WiFi MIMO, MHL 3.0 ve NFC desteği de mevcut.

Tek Sim Kartlı ve Nano Sim Girişli olarak üretilen Z5 Premium serisinin 3430 mAh Batarya Değerine sahip olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

180 gr ağırlığına sahip olan ürünün Suya ve Toza Dayanıklı (IP65 ve IP68) bir kasaya sahip olduğunu ve 154,4 x 76,0 x 7,8 mm boyutlarında olduğunu da eklememiz gerek.

Siyah, Krom ve Altın renklerinde pazara çıkacak olan Sony Xperia Z5 Premium serisinin birçok ek aksesuar ile pazara sunulması bekleniyor.

Sony Xperia Z5 Premium Renk

 

4K Ekran Bir Gereklilik mi?

Sony Xperia Z5 Premium serisi aslında pazarda Sony firmasının Gövde Gösterisi yapmak istemesinin dışında bir ürün değil.

Çünkü günümüzde Mobil Cihazlar bandında 4K Ekran Çözünürlüğü bir lüksten öte bir şey değil. Çünkü bu sistemi destekleyen bir yapı henüz yok.

Sadece kendi çektiği 4K Videoları yine 4K Çözünürlükte izleyebileceğiniz bu ekranla Youtube üzerinden bir video izlemek ülkemiz internet hızlarında neredeyse bir işkence.

Oyunların da genelde 1080p olmasından dolayı oyun oynarken de bu cihaz Full HD’nin üstüne çıkamayacak.

Ekranın yüksek çözünürlükte olması Batarya Kullanımı noktasında da sıkıntı yaratacaktır. Bu seviyede bir ekran çok daha hızlı batarya tükenmesi ile sonuçlanan bir aksiyonu başlatacaktır.

Ancak Sony cephesi burada Sony Xperia Z5 ve Sony Xperia Z5 Compact seçenekleri ile zaten normal kullanıcıya ulaşmış durumda.

Bu sebeple de Sony Xperia Z5 Premium biraz daha az ama paralı müşteriye ulaşma amacıyla çıkarılan bir prototip ürün gibi görünüyor.

 

Sony Xperia Z5 Premium Yan Bölüm

 

Sony Xperia Z5 Premium Kullanıcı Yorumları

Sizde Z5 Premium modeli hakkında aklınızdaki soruları ve düşünceleri YORUM kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.

Exit mobile version