Sony’den 3D yüz tanıma sistemi!

Parmak izi okuyucularından sonra daha güvenli bir sistem arayışına giren Sony, 3 boyutlu yüz tanıma işlevli sistemini tanıtmak için çalışmalara başladı.

Parmak izi okuyucuları hayatımıza girdiğinde, hepimiz bunu hem pratik hem de güvenli bulduk. Fakat daha pratik ve daha güvenli alternatifler için arayışlar sürmekte. Günümüzde ortaya çıkan alternatif teknolojilerden ikisi: iris tarama sistemi ve Sony’nin önümüzdeki hafta tanıtmayı düşündüğü 3 boyutlu yüz tanıma sistemi.

3 boyutlu yüz tanıma sisteminin faydaları neler?

Üç boyutlu algılama, iris tarama sisteminden veya android işletim sistemine sahip bazı telefonlarda mevcut olan yüz ile kilit açma sisteminden çok daha pratik ve en önemlisi daha güvenli. Çünkü yüz ile kilit açma sisteminde, yüzün iki boyutlu görüntüsü baz alınmakta. Eğer bu sistemi 3 boyutlu yüze entegre edersek güvenliği çok daha üst düzeye çıkartabiliyoruz.

Daha güvenli olmasının dışında, 3 boyutlu yüz tanıma sistemi çok daha pratik. Çünkü tam olarak kameraya dönük olmasanız bile yüzler algılanabilecek ve daha az hata payıyla telefona erişim sağlanacak. Özellikle yemek yerken veya ellerimiz kirli olduğu anlarda çalışmayan parmak izi sisteminin yerine bu yeni teknolojiyi kullanmak, çoğu kullanıcıya zaman kazandıracak. Şuan için tanıtılmayı bekleyen bu teknoloji, yakın bir zamanda Sony tarafından satışa sunulması bekleniliyor.

İris tarama sistemi de artık çoğu bankacılık uygulamalarında, hesaplarınıza veya kartlarınıza ulaşmak için kullanılan pratik giriş yöntemlerinden biri haline geldi.

Sony’den 3D yüz tanıma sistemi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir