Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Pazarındaki Satışlarını aktife alan ve Dolar Kurunu 1.5 TL yaparak satışını yaptığı oyunları Türkiye Pazarına göre neredeyse %50 indirimli satan Steam geri adım atmak zorunda kaldı.
Ülkemizdeki Oyun Fiyatlarının yüksek olmasındaki asıl sebeplerden birisi olan Tekel Distribütör sorunu direkt olarak Steam üzerindeki satışları da etkiledi.
Pazardaki satışların düşmesinden korkan Türk Oyun Distribütörleri Steam üzerinden yapılan satışlardaki Dolar Kurunu yukarı yönde hareket ettirmeyi başardılar.
Steam İle Reel Oyun Pazarının Fiyatları Eşitlendi
Steam üzerinden %50’lere varan indirimli fiyattan oyun alan Türk Kullanıcılar için kötü haber gelmiş oldu bu sayede.
Pazarda 170 TL gibi bir fiyattan satılan bir oyunu 80 TL gibi bir fiyata satan Steam geri adım attı ve fiyatları 170 TL seviyesine kadar çıkardı.
Bu sebeple de oyunu Sanal ya da Reel olarak almak arasında da pek fark kalmadı.
Oyun Üreticileri ve Distribütörler Olaya El Koydu
Satış noktasında tabi ki Oyun Üreticilerine bağlı olan ve onlara tavizler vermek zorunda olan Steam Ekibi ilk olarak UBİSOFT tarafından fiyat değişimine zorlanmış ve 75 TL’den satılan oyunların fiyatları 170 TL seviyesine taşınarak Yerel Satış Noktaları ile eşitlenmişti.
Daha sonrasında ise Steam üzerindeki tüm oyunlar Türkiye Oyun Pazarı fiyatına yükseltilerek hem Oyun Üreticileri hem de Distribütörler tarafından yapılan baskıdan kurtulmuş oldu.
Oyun Fiyatları Neden Düşmüyor?
Aslında ülkemizde Korsan Oyun Pazarı oldukça büyük. Ancak buna rağmen Oyun Satış Noktalarındaki oyunların fiyatları pek aşağı yönlü ilerlemiyor.
Steam tarafından 75 TL’den satılan bir oyun, Vergileri ve diğer kar marjları ile 100 TL veya 125 TL’den satılabilirken 170 TL’den satılması Fahiş Fiyat ve Fahiş Kar düşüncesini ortaya koymuyor değil.
Ucuz Oyun almak güzeldi bu uygulama kötü olmuş.