Tablet PC’lerde Kırılma Eşiği 199 Dolar Seviyesi Oldu

Ülkemizde belki de bu eşiği şuan ki vergi sistemi sebebiyle hiç göremeyebiliriz. Ancak Dünya pazarında son dönemde pazara sunulan birçok tablet için 199 Dolar seviyesi oldukça başarılı bir satış anlamına geliyor.

Amazon Kindle Fire ilk çıktığında büyük ihtimalle bu kadar yoğun bir satış seviyesine ulaşacağını kendisi dâhil kimse tahmin etmiyordu. Ancak Amazon firması büyük bir patlama yaptı. Sebebi ise 199 Dolardan sattıkları Amazon Kindle Fire modelinin hem performanslı hem de uygun fiyatlı olması idi.

Apple, Samsung, Sony ve HTC firmaları donanımsal özellikleri ağır basan cihazlar üretip pazara sundular. Ancak hem pahalı hem de büyük olan bu tabletler bir anlamda Amazon Kindle Fire modelinin satış rakamlarının yanından dahi geçemediler.

Nexus 7 Kindle Fire ve Surface
Nexus 7 Kindle Fire ve Surface

 

Bu yoğun talebi gören Google firması da işin içerisine girdi ve aynı fiyattan Nexus 7 modelini pazara sundu. Ve beklendiği gibi çok fazla özellik delisi olmayan bir cihaz olmasına rağmen daha pazara çıkmadan ön siparişler ile bitirildi.

Microsoft Surface
Microsoft Surface

Aynı dönemde Amazon firması da yılların efsanesini emekliye ayırdığını açıkladı ve yine 199 Dolar seviyesinde Amazon Kindle Fire 2 modelini ve Amazon Kindle Fire HD modelini duyurdu. Bir anlamda Google pazara girince kendisi de yenilenmeye gitmek durumunda kaldı.

199 Dolar barajı sonrasında Apple firmasının da kafasına takılmaya başladı. Çünkü o fiyata binen firmalar oldukça başarılı bir satış rakamına ulaşmaya başlamıştı. Bu kapsamda pazarda iPad Mini modeli için çalışmalara başlandığı yazıldı ve çizildi. Ancak henüz Apple firmasından bu tarz bir atak yok gibi.

Şimdilerde ise pazara yeni girecek olan Microsoft Surface isimli tablet PC için 199 Dolar sınırı koyulmuş durumda. Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da bir anda gözler acaba bu psikolojik sınırı aşacak mı diye Microsoft Firmasına çevrilmiş durumda.

Google Nexus 7
Google Nexus 7

Windows Mobile 8 ile birkaç hafta içerisinde resmen duyurulacak olan Surface modeli eğer 199 Dolar gibi bir fiyat seviyesinden pazara çıkarsa barındırdığı işletim sisteminden ve senkronize olabilmesinden dolayı başarıyı yakalayacaktır gibi görünüyor.

Tabi ki Dünya pazarında tablet bilgisayarlar 199 Dolar seviyesine iniyor olsa da bu ülkemizde pek de mümkün görünmüyor.

Amazon Kindle Fire ve Google Nexus 7 Türkiye pazarının yakınından dahi, geçmediler. Gerçi giriş yapmış olsalardı dünyada 199 Dolara satılan ürünler ülkemizde 400 dolara çıkardı.

Amazon Kindle Fire
Amazon Kindle Fire

Ancak Microsoft Surface eğer 199 Dolara seviyesinden satışa çıkarsa Türkiye pazarı da bu cihazın satıldığı alanlardan birisi olacaktır. Bu durumda pazarda yüksek fiyatları ile başarılı satış rakamları yaşayan firmaların ekmeğine taş koyacaktır.

Birçok Çin malı ürünün bile 250 TL den satıldığı ülkemizde 300  – 400 TL den Microsoft Surface veya Google Nexus 7 satışa çıksa birçok firma satış birimlerini kapatmak durumunda kalabilir.

Şu aşamada ortaya atılan iddialar ne durumda bilinmez ancak Microsoft ve Apple firmalarının şimdi olmasa bile yakın dönemde sırf rekabet olsun diye bile 199 Dolar eşiğinde bir cihaz çıkarmaları oldukça kuvvetli bir ihtimal olarak görülebilir.

 

Tablet PC’lerde Kırılma Eşiği 199 Dolar Seviyesi Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir