Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?
Hem Akıllı Telefon hem de Bilgisayarlarda kullanabileceğiniz, dünya üzerinden oldukça fazla talep gören Online Mesajlaşma Uygulamalarını sizler için bir araya getirdik.
Telefonların SMS, bilgisayarların ise MSN üzerinden iletişim kurabildiği dönemler geride kaldı.
Artık uygulamalar hem bilgisayar hem de akıllı telefon üzerinden senkronize bir şekilde kullanılabiliyor. İletişim çok daha hızlı ve anlık olarak gerçekleşebiliyor.
Peki, bu uygulamalar hangileri. Gelin birlikte bakalım.

Artık tartışmasız sektörün 1 numaralı mesajlaşma yazılımı.
Android İşletim Sistemi, IOS İşletim Sistemi, Microsoft Mobile İşletim Sistemi ile Mobil Cihazlarda, Web WhatsApp Yazılımı ile bilgisayar üzerinde rahatlıkla kullanılabiliyor.
Ancak Web.WhatsApp Uygulaması ne yazık ki halen reel bir yazılım değil ve çalışabilmesi için Akıllı Telefon ile senkronize edilmiş olma ve Telefonun İnternete Bağlı olması gibi bazı şartların yerine getirilmesini istiyor.
Uygulamayı kullanabilmek için yapmanız gerekenler.
- Akıllı Telefonunuza WhatsApp Uygulamasını kurun.
- Tarayıcınız ile web.whatsapp.com adresini açın
- Çıkan QR Kodunu WhatsApp Uygulamasında yer alan Web WhatsApp kısmından okutun.
- Artık iki uygulama da senkron bir şekilde çalışacaktır.
Telegram
Çalışma mantığı WhatsApp gibi olan Telegram Uygulaması da size internet tarayıcısı üzerinden mesajlaşma imkânı sunuyor.
Web.telegram.com adresi üzerinden Telefon Numaranız ve Ülkenizi girip bağlanabildiğiniz uygulama yine Telefona bağlı olarak çalışıyor.
Bu sebeple de Web TeleGram Uygulamasını kullanabilmeniz için senkronizasyonu sağlamış ve elbette ki telefonun internet bağlantısını kurmuş olmanız gerek.

Messenger
Facebook tarafından hazırlanan Messenger Uygulaması da telefonda ayrı bir uygulama olarak çalışabilirken Bilgisayarda ise direkt Facebook sayfası üzerinden kullanılabiliyor.
Anlık Mesajlaşma noktasında yine en fazla tercih gören uygulamalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.
Skype
Microsoft tarafından hazırlanan ve MSN Programının da içine entegre edildiği Skype yazılımı hem Bilgisayar hem de Mobil Cihazlar üzerinden ilgili uygulamayı indirdiğiniz zaman kullanılabilir hale geliyor.
Skype Adresi girilerek yapılan kullanım sürecinde uygulamalar birbirinden bağımsız olduğu için bir uygulama kapalı olsa dahi diğer aktif bir şekilde çalışabiliyor.
Line
Son dönemde pazara çıkan ve oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran Line Uygulaması hem Chrome Eklentisi ile hem de MAC ve Windows Uygulaması ile kullanılabilen bir mesajlaşma aracı.
Yapı olarak WhatsApp ve TeleGram Uygulamasından bu özelliği ile bir adım öne çıktığını söylememiz ise oldukça mümkün.
Viber
Bir dönem oldukça fazla kullanıcı tarafından kullanılan Viber Uygulaması da direkt Mobil Uygulama ve Masa Üstü Uygulama olarak iki farklı yapıya sahip bir mesajlaşma yazılımı.
Hem MAC hem de Windows İşletim Sistemi için bir masaüstü istemcisi ile çalışan Viber Uygulaması bu sayede daha hızlı ve geniş bir kullanım imkânı sunuyor.
Uygulamaların senkronizasyonu ise yine QR Kod ile sağlanıyor.
iMessage
MAC ve IOS Kullanıcılarının oldukça aşina oldukları bu yazılım Apple firmasının kendi cihazları içinde kullandığı Mesajlaşma Yazılımlarından bir tanesi.
Eğer Apple ürünlerini kullanıyorsanız iMessage özelliği birçok noktada işinizi görecektir.
Android ve IOS işletim Sistemleri için bir uygulama olarak pazara çıkan WeChat günümüzde Windows, MAC ve Tarayıcı Uygulaması olarak da kullanıma sunulmuş durumda.
Masaüstü seçeneklerini aktif hale getirmek için öncelikli olarak Mobil Uygulamayı yüklemeniz ve kayıt işlemlerini yapmanız gerek.