Gersan ile Tesla arasında imzalanan Gizlilik Anlaşmasının detayları belli olmaya başladı. Yapılan anlaşmaya göre ilk etapta Gersan firması ülkemizde Tesla Supercharger ağının kurulumundan sorumlu olacak.
İlk aşamada Kurulum ve Hizmet Sunma noktasında Tesla firmasının Türkiye’deki süreçlerini yönetecek olan Gersan firması daha sonrasında ise üretimin de bir parçası haline gelecek.
Kurulumu yapılacak olan Tesla Supercharger Şarj İstasyonlarının tüm bakım süreçlerini de üstlenecek olan firmanın ürünleri tanımaya başlaması ve üretim bantlarını uygun hale getirmesi ile de ülkemizde bu şarj istasyonlarının üretimine başlanacak.
Türkiye Genelinde Tesla Supercharger İstasyonları Kurulacak
Tesla araç sahiplerinin ülke genelinde sorunsuz bir şekilde araçları ile seyahat edebilmelerine imkân sağlamak istediklerini belirten Gersan Satış ve Pazarlama Müdürü Mustafa Şalcı, Tesla Supercharger Şarj İstasyonlarının kademeli olarak tüm Türkiye’ye yayılacağını belirtti.
İlk etapta şehirlerarası yollar üzerinde max. 200 kilometrede bir olacak şekilde Hızlı Şarj İstasyonu konumlandırmak istediklerini belirten Şalcı ayrıca Toplu Konut, AVM, Otopark ve Dinlenme Tesisi gibi yoğunluğun fazla olduğu noktalara da Şarj Üniteleri yerleştireceklerini belirtti.
Son dönemde güncemde olan Yerli otomobil projesine katkı sağlayabileceklerini ifade eden Şalcı, “Biz gerek altyapı, gerekse otomobil içerisindeki yazılım sistemlerine entegrasyon olarak katkı sağlamayı planlıyoruz. Bu anlamda bu şarj istasyonlarını otomobillerle uyumu gibi bilişimsel katkılarımızın olacağından eminiz.” dedi.
Elektrikli Otomobiller Geleceğin Bir Parçası
Artmaya başlayan Şarj İstasyonları ve verilecek olan Vergi Destekleri ile önümüzdeki yıllarda Benzinli ve Dizel araçların sayılarının kademeli olarak düşmesi ve Elektrikli Otomobil pazarının giderek daha güçlü bir hale gelmesi bekleniyor.
Bu sebeple de gerek Tesla gerekse de farklı üretici firmalar pazarlarını genişletebilmek adına Hızlı Şarj İstasyonlarının sayısının artış göstermesine fazlasıyla ihtiyaç duyuyorlar.
Bu noktada da yerel üreticiler ve hizmet sağlayıcılar ile çalışmalar yaparak hem konumlandırma, hem bakım hem de üretim aşamalarında üzerlerine düşer yükü farklı firmalara bölmeyi amaçlıyorlar.