Tesla Model 3 görücüye çıktı

Tesla Motors’un yeni elektrikli araba modeli Model 3’nin görüntüleri şirketin üst düzey yöneticilerinden Elon Musk’ın Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.

 

Elektrikli araçlara olan ilgi giderek artıyor. Petrol türevleriyle çalışan araçlara performans ve menzil olarak her geçen gün daha çok yaklaşan elektrikli araçların en büyük üreticilerinden ve geliştiricilerinden biri olan Tesla Motors herkesin merakla beklediği Model 3 otomobilinin üretimine başladığını Elon Musk’ın Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Tesla Motors yeni tam elektrikli aracının üretimine başladı. Üretime geçmeden, sadece yapım planları duyurulduğunda 500 bin adet sipariş alan Tesla 3 giriş seviyesi otomobili 35 bin dolardan satışla sunulacak. 4 kapılı sedan olarak tasarlanan otomobilden 3 Ağustos’a kadar 100 tane üretilmesi hedefleniyor. Siparişlerin karşılanabilmesi için ilk üretimlerden sonra üretim rakamlarının arttırılması planlanıyor. Eylül’de bin 500 ve Aralık’tan itibaren ayda 20 bin üretim rakamını hedefleyen Tesla Motors yeni modeliyle tam elektrikli araçlarda popülariteyi arttırıp yeni bir çağ açmayı hedefliyor.

SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın  kurucu ortaklarından olan Elon Musk geçtiğimiz günlerde yine Twitter hesabı üzerinden başka bir yeniliği paylaşmıştı. Tesla, bir Fransız enerji şirketiyle birlikte Avustralya’da dünyanın en büyük lityum iyon pilini yapacağını yine Elon Musk’ın Twitter hesabı aracılığıyla duyurmuştu.

 

 

Tesla Model 3 görücüye çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir