Tesla hayatımızın her alanında kendisine ait bir ürün ile boy göstermeye kararlı. Güneş Enerjili Çatı Projesi ile de bu konudaki en ciddi adımı atmış durumda.
Tesla CEO’su Elon MUSK geçtiğimiz günlerde Güneş Enerjili Çatı Projesinden bahsederken “Normal çatılardan çok daha iyi bir görüntü sunmayı amaçladıklarını” belirtmişti.
İlk çıkan örneklerde Elon MUSK’u yalancı çıkarmayacak seviyedeler.
Evinizin Elektrik İhtiyacı Çatıdan Gelecek
Ülkemizde genellikle çatılarda Su Isıtma Amaçlı kullanılan güneş panellerine rastlıyoruz. Ancak bu paneller gerçek bir Güneş Enerjisi Paneli değil.
Tesla ise pazara çıkardığı yeni çatı yapısı ile size tüm çatınızdan, Güneş Enerjisi ile Elektrik Enerjisi üretme imkânı sunuyor.
Tesla tarafından üretilen farklı bir ürün olan ve ev kullanımı için batarya görevi üstlenen Powerwall ile de tam uyumlu çalışan sistem şu aşamada henüz satışa çıkmış durumda değil.
Çatıdaki Her Tabaka Bir Güneş Paneli
Yıllardır birçok firma tarafından bu alanda kafa yorulsa da özellikle çatıların her türlü hava şartına ve hayvan müdahalesine açık olması ve Güneş Panellerinin korunmasının zor olması sebebiyle ciddi bir adım atılamamıştı.
Tesla ise bu konuda ciddi adımlar atmaya ve Güneş Enerjisi Üreten Çatılar hazırlamayı kafasına koymuş durumda.
Bu sistemlerin makul bir fiyatta ve beklenen malzeme ömrü ile pazara çıkması durumunda son kullanıcı tarafından ciddi bir rağbet görmesi oldukça mümkün.
Yapacağınız tek seferlik bir yatırım ile özellikle senenin her günü güneş gören bölgelerde kendi elektriğinizi üretmeniz mümkün.
Ülkemizde de yılın birçok ayında evinizin ihtiyacı olan elektriği Güneş Panelleri ile Çatınızdan üretebilir, elektrik faturalarını silip süpürebilirsiniz.
Tesla Solar Roof Adıyla Pazara Sürülecek
Henüz resmi olarak bir kurulum süreci ve kurulum maliyeti belirlenmeyen Güneş Enerjili Çatı ürünleri Tesla Solar Roof ve Tesla Powerwall isimleri ile resmi olarak yakın dönemde satışa çıkacak gibi görünüyor.
Bu satışların Türkiye Pazarında ne zaman yapılacağı, ülkemizde bu konuda uzman bir ekibin projelendirme yapıp yapmayacağı konuları ile ancak sistemin bir müddet kullanılması ve başarıya ulaşması sonrasında netlik kazanacaktır.
Ancak Kış Şartlarının yoğun olarak yaşandığı ülkemizde bu sistemin minimum deformasyon ile kullanılması için ayrıca bir çalışma yapılmasına da ihtiyaç duyulabilir.
Konuyla alakalı bir tanıtım videosunu da ekleyelim, belki izlemek isteyenler olur.