Türk Kullanıcıların 4.5G ’ye Geçişi Hızlı Oldu

İnternet Bağlantı Hızları konusunda birçok ülkeye göre oldukça geriden ilerlememize rağmen Türk Halkının Teknolojiye olan ilgisi özellikle yeni sistemlere geçişi hızlandırıyor.

1 Nisan 2016 tarihinde resmi olarak ülkemşizde kullanlmaya başlanılan 4.5G İnternet Bağlantı Protolüne geçiş yapılan araştırmalara göre oldukça hızlı oldu.

Bu geçişin özellikle ülkemizde son dönemde 4.5G Destekli Akıllı Telefonların satışlarına da etki ettiği ve 3G Destekli cihazların pazardaki satılma oranlarının zayoıfladığı görülüyor.

 

Kırsal Kesimde de 4.5G’ye Talep Var

Yapılan analizlere göre özellikle ülkemizin Doğu ve Güney Doğu bölgelerinde yaşayan vatandaşların 4G – 4.5G Bağlantı Hızlarına ulaşmak arzusu içinde olduğu net olarak görülüyor.

Satılan cihazların 4.5G Desteği sunuyor olmasının yanında artık gençlerin Youtube, Facebook, Twitter ve Instagram gibi mecralara olan yoğun ilgisi de internet hızına duyulan ihtiyacın artmasına sebep oluyor.

 

3G Hızından Memnun Kullanıcı Kitlesi de Mevcut

Aslında burada 2 farklı kullanıcı kitlesi ortaya çıkıyor.

Bu kitlenin ilk kısmını çok fazla İnternet Kullanmayan kullanıcılar tarafından oluşturulmuş durumda. Bu kullanıcılar için 3G veya 4.5G arasında hiçbir fark yok.

Diğer kesimde ise İnternet Kotası ve Batarya Ömrğü sebebiyle 4.5G hızına çıkmak istemeyen kullanıcıların 3G hızını tercih ettiği görülüyor.

 

Dosya Transfer Hızları Oldukça Önemli

Kullanıcıların 4.5G Hızına en fazla ihtiyaç duydukları noktaların Google Play Store veya AppStore üzerinden Uygulama Yükledikleri anlar olarak görülüyor.

Bunun dışında Sosyal Paylaşım Sitelerine dosya yükleme, Anlık Mesajlaşma Uygulamalarına dosya yükleme gibi işlemler için de 4.5G Desteğine ihtiyaç duyuluyor.

İnternetten Video ve Film İzleyenler, Mp3 İndiren yada Online Müzik Servislerini kullananlarda 4.5G ile gelen hızdan oldukça memnun durumdalar.

Türk Kullanıcıların 4.5G ’ye Geçişi Hızlı Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir