Turkcell Gönüllüleri’nden Ekonomiye Kadın Gücü’ne Destek

Turkcell ve TİSVA’nın dar gelirli kadınlar için başlattığı cepten kalkınma seferberliğine Turkcell Gönüllüleri de destek verdi. İki gün boyunca düzenlenen kermeste girişimci kadınlara ev sahipliği yapan Turkcell Gönüllüleri el emeği ürünlere büyük ilgi gösterdi.

Ekonomiye Kadın Gücü havuzunda toplanan fon ise 834 bin TL’yi buldu

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, Turkcell ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın (TİSVA) dar gelirli kadınları ekonomiye kazandırmak üzere hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü projesi’ne bir destek de Turkcell Gönüllü’lerinden geldi. Girişimci kadınlara iki gün boyunca Turkcell Tepebaşı ve Maltepe Plaza’da düzenlenen kermeslerde ev sahipliği yapan Turkcell Gönüllüleri hem projeye hem de girişimci kadınlara maddi destek verdi.

Rize, Trabzon, Kastamonu, İstanbul, Karaman, Denizli, Antalya gibi Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen kadın girişimciler iki gün boyunca süren kermeste ev yapımı salçadan reçele, hediyelik eşyalardan özel yapım pasta ve kurabiyelere, taşbaskı örtülerden gümüş el işlemelerine kadar farklı farklı el emeği ürünlerini sergileme ve satma şansı buldu. Turkcell çalışanlarının büyük ilgi gösterdiği kermeste elde edilen gelir girişimci kadınların yüzünü güldürdü.

Turkcell Gönüllüleri’nden Ekonomiye Kadın Gücü’ne Destek
Turkcell Gönüllüleri’nden Ekonomiye Kadın Gücü’ne Destek

Dar gelirli kadınlara 834 bin TL’lik katkı

Öte yandan dar gelirli kadınların ekonomiye kazandırılması için başlatılan projenin fon havuzunda toplanan para 834 bin TL’yi buldu. Bu miktar dar gelirli kadınların iş kurması, işlerini büyütmesi ve hayallerini gerçekleştirmesi için kullanılacak.

Cepten kalkınma seferberliğine destek için: FON 5886

Ekonomiye Kadın Gücü projesi, dar gelirli kadınların ekonomik üretime katılımını teşvik etmek, sosyal ve ekonomik olarak güçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla, kadınların gelir getirici bir işe başlamasına veya işini büyütmesine destek olmayı hedefliyor. Turkcell ve TİSVA ‘nın ortaklaşa hayata geçirdiği bu cepten kalkınma seferberliği bir mobil operatör ile mikrofinans kuruluşunu bir araya getiren dünyanın ilk sosyal borçlanma projesi.

Projeye www.ekonomiyekadingucu.com sitesi üzerinden istenildiği miktarda destek vermek mümkün. Operatör farkı gözetmeksizin dileyenler FON yazıp 5886’ya SMS göndererek proje havuzuna 5 TL bağış yapılabiliyor.

Turkcell Gönüllüleri’nden Ekonomiye Kadın Gücü’ne Destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir