Twitch’i Amazon satın alıyor

Teknoloji dünyasında Google başta olmak üzere teknoloji devi firmaların sürekli bir şeyleri satın alması gündemden düşmüyor. Son olarak da Google’ın satın alması beklenirken sürpriz bir şekilde Amazon’un oyun akış devi Twitch‘i 970 milyon dolar karşılığında satın alacağı haberi duyuruldu. Böylelikle Amazon şirketi, donanım ve telefon üretiminden sonra, oyun alanına da ciddi bir giriş yapmış oldu.

Twitch’in geçen ay Google tarafından alınacağı haberi yayılmıştı. Ancak tam olarak kimin alacağına dair resmi bir açıklama gelmemişti. Söylentilere göre Google Twitch’i satın aldıktan sonra ortaya çıkacak tekelcilik sorunlarından dolayı endişeliydi bu yüzden alımdan vazgeçmiş olabileceği düşüncesi ortaya çıkıyor.

Twitch CEO‘su Emmett Shear açıklama yaparak şunları söyledi; “Amazon ve Twitch, ilk olarak müşterilerine öncelik verecektir ve her ikisi de oyunların geleceğine inanmaktadır.” “Amazon’un bir parçası olmak, topluluğumuz için daha da fazlasını yapmamızı sağlayacak” diyen Shear, sözlerine devam ederek; “Bağımsız olduğumuz zamana kıyasla araç ve hizmetleri daha hızlı üretebileceğiz. Bu değişiklik, topluluğumuz için harika şeyler anlamına geliyor. Bu sayede Twitch’i dünya çapında daha fazla kişiye ulaştırabileceğiz.” diye konuştu. Amazon CEO’su Jeff Bezos ise Twitch’ten öğrenecekleri çok şey olduğunu ve biran önce çalışmalara başlamak istediklerini söyleyerek, Twitch sayesinde oyun topluluğu için yeni hizmetleri eskisinden daha hızlı geliştireceklerini belirtti.

Twitch
Twitch

Temmuz ayı içerisinde 55 milyon eşsiz ziyaretçi alan Twitch’in amatör ve profesyonel oyunculardan, yayımcılardan, geliştiricilerden, medya mensuplarından ve daha fazlasından oluşan 1 milyon yayıncı üyesi bulunuyor. Amazon iyi bir satın alma gerçekleştirerek bünyesine farklılıklar kazandırmaya devam ediyor.

Twitch’i Amazon satın alıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 15 Eylül 2014, 09:06

    twich gerçekten çok büyük bir online oyun merkezi. Umarım bu adımdan sonra daha da gelişip biz kullanıcılara daha güzel oyunlar ile hizmet verecektir.

  2. Twitch dünyanın en büyük online oyun platformu. Amazon aldığı zaman tahminimce daha da gelişecektir. Çünkü Amazon’un Twitch’e yapacağı yatırımlarla katacak çok şeyi olduğunu düşünüyorum. Twitch sitesinde en sık takip ettiğim iki oyun 1. League of Legands, 2. StarCraft 2.