Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?
Geçtiğimiz sene sonunda indirilebilir hale gelen ve Ücretsiz Güncelleme ile kullanıcılara sunulan Windows 10 İşletim Sistemi için Ücretsiz Güncelleme Süreci sona eriyor.
Microsoft firması tarafından yapılan açıklamaya göre Windows 10 İşletim Sistemine halen güncelleme yapmayan cihazlar 29 Temmuz 2016 tarihine kadar Ücretsiz Güncelleme yapabilecekler.
Bu tarihten sonra ise Ücretsiz Güncelleme seçeneği kapatılarak Ücretli Güncelleme imkânı sunulacak.
Windows 10 Güncellemesi Kaç Para Olacak?
Ücretsiz Güncelleme süreci bittikten sonra bilgisayarlarınız Windows 10 İşletim Sistemine taşımak isteyen kullanıcılar 129 TL gibi bir ödeme yapmak durumunda kalacaklar.
Eski Windows Sürümlerinden birisine sahip olan ve artık Güncel Sürüm kullanmak isteyen kullanıcıların en kısa sürede bilgisayarlarındaki sürümü Windows 10 İşletim Sistemine çevirmeleri gerekecek.
Aksi durumda Ücretsiz sunulan bir güncelleme paketine Ücretli olarak sahip olmak zorunda kalabilirsiniz.
10 Ayda 300 Milyon Güncelleme Alındı
2016 Ocak ayı başlarında yapılan açıklamada 200 Milyon kullanıcı Windows 10 İşletim Sistemine geçiş yaparken bu rakam Nisan 2016 sonunda 300 Milyon seviyesine ulaştı.
Artık Ücretsiz Güncelleme için son dönemler yaklaşırken bu rakamın daha hızlı bir şekilde artması ve Windows 10 İşletim Sistemi kullanan bilgisayar sayısının bir anda yükselmesi bekleniyor.
İşletim Sistemlerinde En Büyük Sorun Güncelleme
Birçok işletim sisteminin en büyük sorunu kullanıcıların Güncel Sürümü kullanmıyor olmaları.
Örneğin Windows İşletim Sistemine bakıldığında halen Windows XP veya Windows Vista kullanan yüzbinlerce kullanıcı mevcut.
Bu durum da İşletim Sistemi Üreticilerini ciddi anlamda zora sokuyor. Çünkü hem yeni sürümlere hem de eski sürümlere destek vermenin dışında Pazarlama olarak süreci yönetmek ciddi anlamda zorlaşıyor.
Bu sebeple de Kullanıcıların Son Sürümü kullanmaları her zaman için daha başarılı bir süreç yönetimine izin veriyor.
29 Temmuz Sonrasında Format Atılan Cihazlara Ne Olacak?
Daha önce Windows 8 veya daha alt bir işletim sistemi kullanan kullanıcıların lisansları direkt olarak CPU üzerine yüklendiği için format atsalar dahi yeniden yüklemede sorun yaşamayacaklardır.
Ancak yine de Güncel Sürümün yüklendiği bir Yedekleme CD’si oluşturmaları daha doğru bir adım olacaktır.