Uluslararası Apple Garantisi Artık Türkiye’de Geçerli Olmayacak

Bugüne kadar Uluslararası Apple Garantisi kapsamında Yurtdışından alınan Apple ürünlerine hizmet sunan Apple Türkiye artık Ücretsiz Servis Hizmeti vermeyecek, kullanıcılar Ücretli olarak ürünlerini tamir ettirebilecekler.

Uluslararası Garanti Sözleşmesi kapsamında Apple ürünlerini dünyanın herhangi bir yerinden satın almış olsanız dahi Servis Hizmeti noktasında 1 yıl boyunca Apple Türkiye tarafından Ücretsiz Servis Hizmeti sunulmakta idi.

Ancak Apple tarafından alınan karar neticesinde Türkiye Uluslararası Apple Garantisi Kapsamından çıkarıldı ve Ücretli Servis Hizmeti verileceği bilgisi kullanıcılara aktarılmaya başlandı.

 

Apple iPhone 7

 

Satışların Düşmesi Bu Kararı Tetikledi

Resmi olarak konuyla alakalı ilerleyen günlerde Apple Türkiye tarafından bir açıklama yapılacak. Ancak resmi olmasa da ortada kesin bir durum var.

Ülkemizde yurtdışından getirilen ve birçok noktada Spot Garanti ile satışı yapılan ürün gamı Apple firmasına ait.

Birçok kişi sırf Apple ürünlerini daha uygun fiyata alabilmek adına Yurtdışına gidiyor veya Yurtdışından gelen yakınlarına telefon getirtiyor.

Bu durumda Apple ürünlerinin ülkemizdeki satışlarını baltalamaya başlamıştı. Yapılan analizlerin Apple Türkiye ve Apple Global tarafından da değerlendirilmesi ile ülkemiz Uluslararası Apple Garantisi kapsamından çıkarıldı.

 

Apple AirPods

 

Şimdi Ne Olacak?

Yine Yurtdışı Apple Ürünleri Apple tarafından yetkilendirilen Apple Servislerinde tamir edilmeye devam edilecek.

Ancak Uluslararası Garanti kapsamında 1 yıl boyunca Ücretsiz olarak yapılan bu tamirler için artık ücret çıkarılacak.

Ürünün ne zaman alındığına bakılmaksızın Garanti Dışı Apple Ürünü olarak ele alınacak olan bu cihazlar için her türlü işlem faturalandırılacak ve bu faturalar müşteriden tahsil edilecek.

Apple Türkiye cephesinin Garanti Kozunu kullanarak ülke içindeki satışları canlandırması ve yurtdışına kayan satış payını yeniden kendi üzerine çekmesi amaçlanıyor.

 

Apple TV

 

Yolcu Yanında Getirilen Cihazlara da Sınırlama Geldi

BTK ve Gümrük Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen yeni düzenleme ile artık ülkemize girişte yolcu yanında getirilen cihazlar için 1 adetlik sınırlama geldi.

Bir yolcu beraberinde iki ya da daha fazla cihaz getirirse sadece bir tanesi Ülke İçinde Kullanıma açılacak. Diğer cihazların tamamı BTK tarafından Türkiye İçinde Kullanıma kapatılacak.

[stextbox id=”info”]Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Sayısına BTK Tarafından Kısıtlama Getirdi[/stextbox]

Apple Global Garanti

Uluslararası Apple Garantisi Artık Türkiye’de Geçerli Olmayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir