Volvo’dan tarihi elektrikli araba kararı!

Volvo firması bugün yapmış olduğu açıklama ile belki de kendi tarihini tamamen değiştirecek gibi gözüküyor. Volvo çok yakın bir zamanda yollarda sadece elektrikli ve hibrit araçlarıyla olacak!

 

Elektrikli ve hibrit teknolojideki araçlar hakkında önemli açıklamalar yapan Volvo, bu açıklamalarda 2019 yılına kadar 5 modelindeki motorun elektrikli olacağını söyledi.

Şirket olarak kendi tarihini değiştirecek bir karar verdiklerini açıklayan otomobil devi Volvo, Tesla firmasına rakip olmak için kollarını sıvadığını açıkladı. 2019 yılından itibaren verilen kararların uygulanacağını söyleyen şirket, yaptığı diğer açıklamalarla da büyük ilgi çekti.

Hibrit ve elektrikli araç teknolojileri üzerinde 2 yıllık bir geliştirme ve inceleme süreci yürütecek olan Volvo şirketi, yakın zaman önce binek araç kısmını Geely Holding’e satınca büyük bir yankı uyandırmıştı.

Bu satımın ardından şirketin kazandığı nakit ile beraber bu teknolojiye yatırım yapmayı amaçlayan Volvo firması, 2025 yılına kadar 1 milyon hibrit ve elektrikli araç satmayı planlamış bulunmakta. 2019-2021 tarihleri arasında kullanıcılarıyla beraber yollarda gidecek olan 5 yeni Volvo modeli elektrikli araç ve hibrit otomobil sektörüne damgasını vuracak gibi duruyor. Sonuçta otomobil devi bir firma olan Volvo, bunların da altından kalkabilecek güce sahiptir diye düşünüyoruz.

 

 

Volvo’dan tarihi elektrikli araba kararı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir