WhatsApp Görüntülü Görüşme Özelliği Nihayet Geliyor

Uzunca süredir beklenen WhatsApp Görüntülü Görüşme Özelliği nihayet Beta Sürümü üzerinden cihazlara yüklenmeye ve denenmeye başlandı.

Henüz resmi olarak WhatsApp tarafından bir güncelleme yayınlanarak tüm cihazlara bu özellik gönderilmedi. Şu aşamada Beta Sürüm üzerinden denemeler yapılmaya ve sistemde oluşması muhtemel sorunlar için çözümler üretilmeye devam ediliyor.

Ancak dileyen kullanıcılar APK dosyası üzerinden uygulamayı resmi güncelleme gelmeden cihazlarında kullanmaya başlayabilirler.

 

WhatsApp Görüntülü Görüşme
WhatsApp Görüntülü Görüşme

 

Google Duo Süreci Hızlandırdı

WhatsApp tarafından 2.16.318 nolu güncelleme ile cihazlara eklenmeye başlanan Görüntülü Görüşme Özelliği aslında uzunca bir süredir gündemde olan bir konu idi.

Ancak Google cephesinden gelen Google Duo atağı bu süreci hızlandırdı.

Videolu Görüşme desteği sunan Google Duo pazara çıktıktan sonra geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşınca WhatsApp cephesi de konuya artık hız kazandırmak gerektiğini görmüş oldu.

Bu sayede de WhatsApp Görüntülü Görüşme Desteği hızlı bir biçimde tamamlandı ve denemelere başlandı.

 

Google Duo
Google Duo

 

Beta Sürecinde Bazı Sıkıntılar Olabilir

Alt kısımdaki APK üzerinden Android İşletim Sistemine sahip kullanıcılar Güncel WhatsApp Uygulamasını yükleyebilirler.

Ancak şu aşamada Beta Sürüm olması sebebiyle kullanıcıların Videolu Görüşme sırasında sıkıntı yaşamaları, kopmalar ve bozulmalarla karşı karşıya kalmaları muhtemel.

Bu sebeple de telefonlara otomatik olarak gelecek olan güncellemeyi beklemek daha iyi olacaktır diye düşünüyoruz.

Tabi ki beklemek istemeyenler için linki yayınlamaktan da geri durmayacağız.

 

WhatsApp Görüntülü Görüşme
WhatsApp Görüntülü Görüşme

 

3G Görüntülü Görüşme Çöpe Atıldı

Aslında ülkemizde ilk çıktığı dönemde büyük bir sükse yapan Operatör Destekli 3G Görüntülü Görüşme özelliği ilerleyen süreçte pek ilgi görmemeye başladı.

Tabi ki bunun ana sebeplerinden birisi de bu sistemi destekleyen patentlerin Samsung firmasında olması ve diğer firmaların bu özelliğe ek bir ödeme yapmak istememeleri de etkili oldu.

Şu aşamada Operatör Destekli 3G Görüntülü Görüşme sadece eski destekleyen cihazlar ve Samsung’un güncel modelleri arasında yapılabiliyor.

Ancak bu videolarda da istenen kalite bir türlü sağlanamadığı için kullanıcılar şu aşamada Google Duo, Skype, Messenger ve yeni dönemde WhatsApp üzerinden bu ihtiyaçlarını giderme yoluna gidiyorlar.

 

Görüntülü Görüşme Desteği sunan Güncel WhatsApp Uygulamasını aşağıdaki link üzerinden indirebilirsiniz.

http://www.apkmirror.com/apk/whatsapp-inc/whatsapp/whatsapp-2-16-318-release/whatsapp-messenger-2-16-318-android-apk-download/

WhatsApp Görüntülü Görüşme Özelliği Nihayet Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir