Dünyanın en fazla kullanılan Online Mesajlaşma Uygulaması olan WhatsApp yılbaşı yoğunluğunu kaldıramadı.
31 Aralık 2015 günü sabah saatlerinde başlayan yavaşlama akşam saatlerinde artık mesajların saatlerce geç ulaşması sorununa kadar ulaştı.
Ülkemizde de yavaşlama hissedilirken özellikle Yılbaşını Daha Aktif Kutlayan ülkelerde mesajlaşma büyük ölçüde durdu.
Sorun Sabah Saatlerinde Halen Devam Ediyor
Akşam gönderilen birçok WhatsApp İletisi sabah saatlerinde ulaşırken halen sorunun devam ettiği, mesajların 1-2 saat gecikmeli gittiği gelen bilgiler arasında.
Anlık olarak çok fazla mesajın gönderilmesinden kaynaklı olarak WhatsApp Sunucularının bu yoğunluğu kaldıramadığı net olarak görünüyor.
Normal Aktivitenin çok üstünde bir aktivite yaşanması daha önceden alınan önlemlerin de yetersiz kalması uygulamanın bir gecede çökmesine neden olmuş gibi görünüyor.
Sorunun Varlığı Kabul Edildi
Yılın son gününde başlayan sorunla ilgili ilerleyen saatlerde Whatsapp‘ın sahibi Facebook’tan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Maalesef yaşanan sıkıntı dünya genelinde ve sorunu çözmek için elimizden geleni yapmaktayız. Detaylı açıklamayı ilerleyen saatlerde gerçekleştireceğiz.” ifadelerine yer verildi.
Bu açıklamadan saatler sonra da sistem biraz daha rahatladı ancak henüz sorunun kaynağı hakkında hiçbir açıklama yapılmadı.
Ancak özellikle Yılbaşı Gecesi sistem üzerinden çok fazla Resim – Video akışının gerçekleşmiş olması, operatörlerin yoğun bir şekilde bu gece SMS gönderimi yapması, WhatsApp üzerinden toplu mesajların gönderilmesi gibi sebeplerden ötürü gerek WhatsApp gerekse de Operatörlerin Mobil Şebekeleri ciddi bir yükle karşı kaşıya kalmış durumdalar.
Bu sebeple de yavaşlamaların ve kopmaların yaşanması gayet normal olarak görülebilir.
Sorun Gün İçerisinde Tamamen Çözülecek
1 Ocak 2016 itibari ile sorunun hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmuş olması bekleniyor.
Ülkemizdeki yavaşlama azalmış olsa da halen bazı ülkelerde yavaşlık söz konusu.
Bu durumunda da gün içerisindeki aktivitenin normale dönmesi ve yapılan müdahaleler ile sistemin biraz daha aktif çalışmaya başlamış olmasından kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz.
Her ne kadar günümüzde teknoloji gelişiyor olsa da bir mesajlaşma yazılımının bir günlük çökme yaşaması tüm gelişmelerin sekteye uğramasına ve iletişimin bir anda yok olmasına sebep olabiliyor görüldüğü üzere.