Windows 10 Güncellemesi aldıktan sonra vazgeçip Windows 8.1, Windows 8 veya Windows 7 sürümüne Geri Dönmek isteyenler yazımızı okusunlar.
Öncelikle Microsoft’un sitesinden indirilip kurulan 3 GB boyutundaki Windows 10 Güncellemesi başlı başına bir işletim sistemi olarak değil, Önceki Windows üstüne kurulan bir Güncelleme Paketi olarak geliyor.
Bu sebeple de Microsoft firması size yeniden bir önceki Windows Sürümüne dönüş yolunda size gereken desteği sunmayı ihmal etmemiş durumda.
Windows 10 Sürümünden Formatsız Geri Dönüş İşlemi
Windows 10 İşletim Sistemi dağıtıma başladıktan sonra hızlı bir şekilde indirilmeye ve kullanılmaya başlandı.
İndirip kullananların birçoğu sürümden ve yeni yapıdan memnun kalmış olsa da bazı kullanıcılar için Windows 10 İşletim Sistemi sorunlara sebep olmuş durumda.
Bu sebeple de Microsoft firması Formatsız Geri Dönüş İşlemi için Windows 10 İşletim Sistemi içerisine bir Geri Dönüş Yapısı eklemiş durumda.
7 Adımda Windows 10 İşletim Sisteminden Geriye Gitmek
Windows 10 İşletim Sistemini kurdu, Windows.old Geri Yükleme Dosyasını silmedi ve tabi ki 30 günlük Geri Dönüş Sürecini doldurmadı iseniz sadece 7 adımda ve birkaç dakika içinde cihazınızı bir önceki İşletim Sistemi Sürümüne taşıyabilirsiniz.
1. Adım: Kurulumdan sonra eski yerine gelen Başlat menüsüne tıklayın daha sonra karşınıza çıkan ekrandan “Ayarlar” sekmesine tıklayın.
2.Adım: Ayalar menüsünde bulunan “Güncelleştirme ve güvenlik” seçeneğine tıklayın.

3. Adım: Güncelleştirme ve güvenlik menüsünün sağ tarafından bulunan “Kurtarma” seçeneğine tıklayın.

4. Adım: Bu bölümün içinde cihazınızı Windows 10’a yükseltmeden bir önceki işletim sisteminiz yer alacak. Bu Windows 7, Windows 8 veya Windows 8.1 olabilir. Bu bölümde Windows 8.1’e geri dön opsiyonu altındaki “Başlarken” seçeneğine tıklayın.
5. Adım: Eğer Windows.old (Önceki Windows yüklemesi) klasörünü silmediyseniz geri dönüş işlemi başlayacak. Eğer Windows.old klasörünü sildiyseniz maalesef formatsız geri dönüş yapamıyorsunuz.
6. Adım: “Başlarken” seçeneğine tıkladıktan sonra “Neden Eski Sürüme Geri Dönüyorsunuz?” anketi ile karşılaşacaksınız. Bu anketi doldurup “İleri” seçeneğine tıklayın. Bu anket sorunların çözümü ve sonrasında size yeniden dönüş için oldukça önemli.

7. Adım: Son adımda Windows 10 geri dönme işlemini isteğinize uygun sıfırlama ayalarını seçerek başlatabilirsiniz.

Her Güncelleme Kullanımda Farklılık Demektir
Birçok kullanıcı Windows 10 İşletim Sistemine geçince eski alışkanlıklarından çıkmak zorunda kalacak. Bu durum da bir memnuniyetsizlik yaratacak.
Özellikle Windows 7 sonrasında Windows 10 İşletim Sistemi size daha fazla performans sağlayacaktır. Ancak bu Yeniliklere Alışma Süreci sebebiyle ilk etapta fark edilmeyebilir.
Eğer ortaya çıkan Memnuniyetsizlik dışında bir sorun varsa en azından Güncelleme Sonrası 15 Gün kullanıp geri dönün.
Yazılımsal olarak sorun yaşıyor, Uyumluluk problemleri ile karşılaşıyorsanız o zaman durum biraz farklı demektir.