Windows 10 İşletim Sistemi Pazar Payını Hızla Yükseltiyor

Microsoft firmasının 2015 yılı içinde dağıtıma sunduğu Windows 10 İşletim Sistemi ciddi bir yükselişe geçmiş durumda.

29 Temmuz 2015 tarihinde resmi olarak dağıtıma giren Windows 10 İşletim Sisteminin Windows 7 ve Windows 8 İşletim Sistemine sahip kullanıcılara Ücretsiz olarak sunulması bir anda bu seriye olan ilginin artmasına sebep oldu.

Windows 10 İşletim Sisteminin sadece 2015 yılı içerisinde 200 Milyondan fazla cihaza yüklenmiş olması da bu ilginin bir sonucu olarak ele alınabilir.

 

2016 Yılı Başında %10 Seviyesinde

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Windows 10 İşletim Sisteminin kullanım oranları 2015 yılı sonu verilerine göre %9.96 değerine ulaşmış durumda.

Windows İşletim Sistemi sürümleri arasında 3. Sıraya yükselen Windows 10 İşletim Sisteminin yavaş yavaş Sıfır Bilgisayarlarla beraber pazara sunulması da 2016 yılındaki yükselişi hızlandıracak gibi görünüyor.

Ücretsiz olarak pazara çıkması ve kullanıcılara Ücretsiz Lisanslı İşletim Sistemi sunması sebebiyle büyük ilgi gören İşletim Sisteminin oyuncular için sunduğu DX12 Desteği de yükselişin bir sebebi olarak gösteriliyor.

Yakın dönemde Akıllı Telefon modellerinin pazara çıkması ile Windows 10 İşletim Sistemi Masaüstü, Notebook, Tablet PC ve Akıllı Telefonlarda sorunsuz bir şekilde kullanılan İşletim Sistemi halini almış olacak.

 

Windows 10 İşletim Sistemi Pazar Payını Hızla Yükseltiyor
Windows 10 İşletim Sistemi Pazar Payını Hızla Yükseltiyor

 

Windows 7 İşletim Sistemi Krallığını Koruyor

Global Pazarda satışı yapılan Bilgisayar modellerinde %89 gibi bir kullanım oranına sahip olan Windows İşletim Sisteminin kendi içerisinde ise lider Windows 7 İşletim Sistemi.

Şuan %55.68’lik bir kullanım oranına sahip olan Windows 7 İşletim Sisteminin tek rakibi ise Ücretsiz Güncelleme sunulan Windows 10 İşletim Sistemi olacak.

Windows XP serisi için Güncelleme Desteğini kesen Microsoft firması halen pazardaki cihazların %10.93’lük kesiminde bu sürümün bulunduğu bilgisini veriyor.

Tabi ki halen XP kullanan cihazlar arasında Bankamatiklerde kendisine yer buluyorlar.

%10.30 oranına ulaşan Windows 8.1 İşletim Sisteminin hemen arkasında %9,96 ile Windows 10 İşletim Sistemi geliyor. Hemen arkalarından ise %2,76 oranına sahip Windows 8 İşletim Sistemi kendisine yer bulmuş durumda.

Diğer işletim sistemlerin genel pazardaki oranı ise şu şekilde oluşmuş durumda.

Apple MAC OS X 10.10 %2.23, Apple MAC OS X 10.11 %2.29 ve Linux ise %1.66 oranlarında Pazar payı almış durumdalar.

Bunların dışındaki kalan İşletim Sistemleri ise şu aşamada toplamda %5.14’lük bir dilimde kendilerine yer buluyorlar.

 

Windows 10 İşletim Sistemi
Windows 10 İşletim Sistemi

 

Windows 10 İşletim Sistemi Pazar Payını Hızla Yükseltiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir