Windows 8 Tablet PC ve Akıllı Telefon Sektörlerinde İstediğini Bulamadı

Pazara çıktığında tüm dengeleri değiştirmek için adım attığını belirten Windows 8 İşletim Sistemi ne yazık ki pazarda beklenilen rekabet ortamını yaratmaktan oldukça uzak kaldı.

Akıllı Telefon pazarında Nokia firmasının ürünleri ile bir miktar ilerleme kaydeden Windows Phone 8 İşletim Sistemi Tablet PC Sektöründe ise umduğunu bulamadı.

Apple ve Google firması ile başa baş bir yarışlın başlanması umuduyla pazara çıkan ve birçok Bilgisayar firmasının da sabırsızlıkla beklediği Windows 8 İşletim Sistemi birçok alanda hayal kırıklıklarının yaşanmasına sebep oldu. Bu hayal kırıklıkları sadece Mobil alanda değil Bilgisayar alanında da yaşandı.

Windows 8 ile ilgili negatif açıklamalardan biri de Samsung’tan geldi. Geçtiğimiz gün burada yaptığımız habere göre, Windows RT tabanlı tablet üretimini durdurduğunu açıklayan Samsung, Windows 8’in tabletlerde beklentileri karşılayamadığını söyledi.

Samsung’tan Kim Yoo Chul, Windows 8’in PC satışlarını artırma amacını başaramadığını, bu başarısızlığıyla Windows Vista‘ya benzediğini söyledi. Chul, platformun başarısız olması nedeniyle bilgisayar satışlarındaki düşüşün uzun bir süre daha düşeceğini sözlerine ekledi.

Windows 8 Tablet PC ve Akıllı Telefon Sektörlerinde İstediğini Bulamadı
Windows 8 Tablet PC ve Akıllı Telefon Sektörlerinde İstediğini Bulamadı

Windows 8 işletim sisteminin ultrabook ve tablet satışlarında rekabet gücünün düşük olduğunu, bu yüzden yapılan ürünlerin de iyi satmadığını söyleyen Chui, ilginç bir şekilde artan yonga fiyatlarının da tablet ve dizüstü maliyetlerini artırdığını belirtti. Talebin azaldığı bir sektörde, fiyatların artması da umudu azaltan detaylar arasındaki yerini alıyor.

Kısacası pazardaki İOS İşletim Sistemi ve Android İşletim Sistemi hâkimiyeti devam ediyor. Bilgisayar sektöründe ise hali hazırda Windows ile yarışacak kapasitede bir İşletim Sisteminin olmaması Windows 8 İşletim Sisteminin yükselmesindeki engelleri kaldırmış oluyor.

Bakalım bu başarısız denemeler ile Microsoft firması nerelere kadar ilerleyecek. İlerleyen günlerde Windows Phone 8 için nasıl bir çalışma başlatacak.

Windows 8 Tablet PC ve Akıllı Telefon Sektörlerinde İstediğini Bulamadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir