Windows Phone 8’li İlk Nokia Telefonu Nokia Phi Yüzünü Gösterdi

Nokia tarafından yakın dönemde pazara sunulması beklenilen Windows Phone 8 İşletim Sistemine sahip ilk cep telefonu olan Nokia Phi hakkında ilk bilgiler sızmaya başladı.

Henüz firma tarafından net bir açıklama yapılmamış olsa da Nokia Windows Phone 8 İşletim Sistemi kullanan ilk cep telefonu aşağıdaki görseldeki ürün olacak gibi görünüyor.

Firmanın oldukça önemli bir yatırım yaptığı ve bir anlamda hem Nokia hem de Microsoft tarafından oldukça önemli bir basamak olarak değerlendirilen Windows 8 İşletim Sistemi  ve Windows Phone 8 İşletim Sistemi bakalım yeni cihazlarda nasıl bir devrim yaratacak.

 

Nokia Phi adı ile anılmaya başlanılan ilk Nokia WP8 İşletim Sistemine sahip cep telefonu ilk defa Çift Çekirdekli İşlemci kullanan Nokia cep telefonu olma özelliğini de taşıyacak gibi görünüyor. Firma tarafından Qualcomm S4 CPU ile donatılması beklenilen cihaz bu sayede bütün Windows Phone oyunlarını kaldırabilir hale gelmiş olacak ve kullanıcılar için daha hızlı ve kaliteli bir akıllı telefon deneyimi sunmayı başaracak gibi görünüyor.

İnternet Explorer 10, MicroSD kart desteği, NFC ve daha birçok güncel donanımsal destek ile gelecek olan cihazın elbette ki en büyük artısı ev bilgisayarlarında da kullanılmaya başlanılan olan Windows 8 İşletim Sistemi olacak gibi görünüyor.

Tasarımsal olarak Nokia Lumia 900 modeline benzeyen Nokia Phi modeli henüz ne zaman pazara sunulacak belli bir tarih yayınlanması. Ancak yakın dönemde, Apple tarafından iPhone 5 telefonunun açıklanması öncesi veya sonrasında da Nokia tarafından cihazın pazara sunulmasını bekleyebiliriz.

 

Windows Phone 8’li İlk Nokia Telefonu Nokia Phi Yüzünü Gösterdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir