Windows Phone’nin Yeni Sürümüne Hazır mısınız?

Mobil işletim sistemi olarak bir süre önce telefonlarda yer alan microsoft, windows 8.1 güncellemesini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Duyuru microsoft tarafından yayınlandı, ancak windows phone kullanıcıları sevinmekte çok aceleci olmasın. Bu güncelleştirme ilk olarak sadece geliştirici sürümü yüklü olan cihazlarda alınabilecek. Microsoft’un hala 8.1 üzerinde çalışıyor olması güncelleştirmenin geliştirici odaklı olmasına neden oluyor. Bu güncelleme bir ön izleme niteliği taşıyor diyebiliriz. Yeni güncelleme performans arttırıcıların yanı sıra önemli sayılabilecek bir kaç büyük işlev ile geliyorr. Güncellemedeki en büyük yenilik Microsoft’un uzun süredir üzxerinde çalıştığı kişisel asistan cortana olacağa benziyor. Kişisel asistan uygulaması Çin, ABD, İngiltere, Kanada ve Avusturya gibi başlıca ülkelerde aktive edilecek. Uygulama şu anki güncelleme ile bir çok ülkede Beta aşamasında bulunuyor.

Ana ekranda uygulamaları klasörleyip, gruplar halinde tutabilecek özellik live folders diğer beklenen özellikler arasında yerini alıyor. Bu uygulamayı telefonunuzu daha çok kişiselleştirebilmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca SMS mesajlaşma ve muzik sistemine de büyük yenilikler gelmesi bekleniyor. Windows phone veya Nokia akıllı cihazınıda daha önceden geliştirici ön izleme sistemi yüklediyseniz, windows phone 8.1 güncellemesini telefonunuza indirip deneme keyfini yaşayabilirsiniz.

Windows Phone
Windows Phone

Ancak bu sürümü yüklemeyen kullanıcıların bir süre daha bekleyecekleri düşünülüyor. Önümüzdeki yıl içerisinde güncellemenin bütün telefonlara yüklenmesi bekleniyor. Bütün bu yenilikleri bu güncelleme ile telefonunuza yükleyebilirsiniz.

Windows Phone’nin Yeni Sürümüne Hazır mısınız?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir