Xiaomi Türkiye Distribütörü ve Teknik Servis Firması Belli Oldu

Xiaomi Türkiye adı ile ülkemizde Xiaomi firmasını temsil edecek olan Distribütör Firma ve bu firmaya Teknik Servis Hizmeti verecek olan firma netleşti.

Son dönemlerde HepsiBurada, N11, TeknoSA gibi adreslerde Xiaomi Türkiye Garantisi adı altında satılmaya başlanılan Xiaomi ürünlerini görmeye başladık.

Aynı şekilde Vadİstanbul AVM ve İstanbul Forum AVM gibi noktalarda da Mi Store adı verilen Xiaomi Satış Mağazalarının yapımlarına da başlandı.

İşte bu organizasyonun arkasında EVOFONE adı verilen bir dağıtıcı firma mevcut.

 

Xiaomi Türkiye Garanti Belgesi

 

Xiaomi Türkiye Ayağını EVOFONE Yönetecek

Xiaomi firmasının Türkiye ayağını almayı başaran EVOFONE isimli firma ilk olarak İstanbul’da bulunan Vadİstanbul AVM ve akabinde İstanbul Forum AVM’de olmak üzere 2 noktada Mi Store adı verilen Xiaomi Satış Mağazasını aktif hale getirmeyi planlıyor.

Tarafımıza ulaşan bilgilere göre 2018 Ağustos ayının sonuna doğru hem Xiaomi Mi8 modelinin Türkiye Lansmanı hem de Vadİstanbul AVM’deki Mi Store Mağazasının açılışı bir arada yapılacak ve bu etkinliği Xiaomi firmasının üst düzey yöneticileri de katılım gösterecek.

Akabinde ise Mi Store mağazası birçok farklı ürün grubu ile resmi olarak ülkemizdeki satış sürecine başlamış olacak.

 

Türkiye Vadistanbul AVM Mi Store

 

Xiaomi Türkiye’nin Servis Ağını GENPA Yönetecek

EVOFONE firması bazı bölgelerde bulunan kendi servisleri ile de hizmet sunacak olsa da Xiaomi Türkiye adımının servis noktasında en güçlü ağı GENPA olacak.

Xiaomi Türkiye Garantisine sahip bir Akıllı Telefon, Akıllı Saat, Akıllı Bileklik, Akıllı Süpürge veya herhangi bir ürününü satın almanız durumunda size Teknik Servis noktasında hizmet sunacak olan nokta GENPA Servisleri olacak.

Ayrıca İstanbul merkezli açılacak olan Mi Store Mağazaları üzerinden de servis hizmeti alınabileceği bilgisi tarafımıza ulaşan detaylar arasında.

 

Mİ Store ve Xiaomi Türkiye

 

İthalatçı Garantili Ürünlere Resmi Servis Hizmeti Sunulmayacak

Yapılan açıklamalara göre, eğer bir değişiklik olmazsa, İthalatçı Garantili olarak ülkemize getirilen Xiaomi cihazları için Xiaomi Türkiye yani EVOFONE veya GENPA tarafından servis hizmeti sunulmayacak.

Bu noktada Ücretli Servis Hizmeti dahi verilmeyeceği verilen bilgiler arasında. Yani siz “ücretini ödeyeceğim, cihazımı tamir eder misiniz?” dediğiniz zaman size yine olumsuz bir yanıt verilmiş olacak.

Bu sürecin İthalatçı Garanti ile ülkemize getirilen cihazların azalması ve doğal olarak tüketicinin Xiaomi Türkiye Garantisi ile satılan cihazlara yöneltilmesi için başlatılan bir süreç olduğunu görebiliyoruz.

Xiaomi Türkiye bu noktada Rekabetçi Fiyatlar ile ülkemizde kendisine yer bulabilirse bu sürecin sorunsuz işleyeceğini düşünebiliriz. Ama rakamların nispeten İthalatçı Garantiye göre yüksek olması durumunda müşteri kitlesinin yine İthalatçı Garantili ürünlere yönelmesi muhtemel bir sonuç olacaktır.

Xiaomi Türkiye Distribütörü ve Teknik Servis Firması Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. ×iaomi robot supurgesi almayi düşündüm ama bozulmasi bir sey olması durumunda servis problemi sankide yasanacak gibi gözüküyor cok kararsız kaldım
    Sonucta ucuz urunlerde degil

    • Yetkili Teknik Servisleri var. Ama şu da var. Türkiye’de yıllardır satış yapan firmalarda bile servisler pek düzgün işlemeyebiliyor. Yani bu işler biraz nasip.

  2. Mi 8 telefonumun ekranı kırıldı kımse orijinal takmıyor sadece orijinal diyor ben bu siteyi yeni buldum ve okurken telefonuma orijinal ekranı takıcak servisin genoma veya evofone oldunu gördüm sımdı ben telefonu daha xiaomi turkıyede yokken almıştım ve ıthalatcı garantılı telefonuma bakılmayacak mı yani sımdı veya bakılacaksa nerede yaptıra bılırım ücreti mukabilinde orjinal birebir ekrani ole A kalite yansanayi falan deil yardımcı olursanız size olan güveni bir okadar artırırsınız olmasanız çok üzülürüm ve iPhone ve Samsunglara dönüş yapmak zorunda kalırım lütfen yardım???

  3. Telefonumun iclod şifresini unuttum telefon kilitlendi açamıyorum. Ne yapmalıyım

  4. Evofone denilen ana bayi hiç bir arızalı ürüne zaten bakmıyor buraya yazacak çok şeyim var ama kelimeler yetmez.
    Telefon yazılımsal problemliydi 3 kere gidip geldi telefona dokunmamışlar bile ve her seferinde problem giderildi diye bana gönderildi

    • Süreci direkt olarak Tüketici Hakem Heyetine taşıyınız. İlgili evrakları taratın ve e-Devlet üzerinden başvurunuzu yapın. Bu kadar basit ve ücretsiz.

  5. 23 Ocak 2019, 00:56

    Anlaşılan kimse servislerde derken pardon tek servis var memnun değil servislere dikkat edilmeli ben Adıyaman da oturuyorum güneydoğu çevresinde servis yok İstanbul a gidip gelmesi 20 günü buluyor ama yorumlara baktım hiç iç açıcı değil

    • Bu ne yazık ki birçok firmanın yaşadığı bir sorun. Genelde İstanbul – Ankara – İzmir gibi illere servis noktaları konuluyor. Nüfus yoğunluğuna bakılarak. Diğer illerden gelen ürünlerde de gecikmeler yaşanabiliyor mesafeye bağlı olarak.
      ANcak şöyle de bir durum var. Doğu ve Güneydoğu da kullanım oranları yükseldikçe firmalar oralara da servis noktaları açacaktır.