Yaz Saati Uygulaması İçin Karar Verildi, Yaz Saatine Devam Edeceğiz

Ekim ayı içerisinde sona ermesi gereken Yaz Saati Uygulaması için Resmi Gazetede yayınlanan karar ile “ Yaz Saati Uygulamasına Devam” edileceği bilgisi verildi

Önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi gereken Saatlerin 1 Saat Geri Alınması süreci Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren karar ile sonuca bağlandı.

Buna göre Gün Işığından Daha Fazla Yararlanabilmek adına ülkemizde artık saatler ileri ya da geri alınmayacak. Tek bir saat uygulaması olacak ve şuan kullanılan saat uygulaması uygulanmaya devam edilecek.

 

GMT +3 Saat Dilimi Kalıcı Hale Getirildi

Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile Gün Işığından Daha Fazla Yararlanmak için tüm yurtta uygulanan mevcut Yaz Saati Uygulamasının her sene, yıl boyunca sürdürülmesine karar verildi.

Bu karar ile birlikte ülkemizde Yaz Aylarında uygulanmakta olan GMT +3 Saat Dilimi kalıcı hale getirilmiş oldu. Dünya üzerindeki ülkelerin saat dilimlerini ifade eden GMT sisteminde kış aylarında GMT +2, yaz aylarında ise GMT +3 standardını kullanmakta idik.

Bu kararname ile şu an uygulanmakta olan Yaz Saati Uygulaması resmi olarak kalıcı hale geldi ve artık saatler bir saat ileri veya geri alınmayacağı netleştirilmiş oldu.

Yaz Saati Uygulaması - Resmi Gazete

Yaz Saati Uygulaması İçin Karar Verildi, Yaz Saatine Devam Edeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir