Youtube Kanallarının Abone Sayıları Kısıtlanmış Olarak Gösterilmeye Başlandı

Kısıtlanmış Abone Sayısı Gösterimi olarak duyurusu yapılan yeni güncelleme ile artık kullanıcılara abone sayısı birebir olarak gösterilmeyecek.

Bu konuyu açacak olursak yapılan düzenleme ile 1.365.398 aboneye sahip olan bir Youtube Kanalının abone sayısı 1.36 Milyon olarak gösterilecek.

2019 yılı Mayıs ayında ortaya çıkan bu düzenleme ile alakalı detaylar yeni duyuruldu. Konuyla alakalı olarak açıklama ise Youtube Twitter sayfası üzerinden yapıldı.

Yapılan açıklama ile Kısıtlanmış Abone Sayısı Gösterimi ile ilgili çalışmalar kademeli olarak tüm Youtube Sayfalarına uygulanmaya başlanacak.

Bu arada bilgisini de verelim. İlgili güncelleme 1.000 aboneden fazla aboneye sahip olan tüm kanalları kapsayacak. 1.000 abone altındaki kanallarda ise birebir gösterim devam edecek.

 

Youtube-Kısıtlanmış-Abone-Sayısı

 

Amaç Ani Düşüş ve Yükselişlerde Dikkati Üzerine Çekmemek

Youtube tarafından yapılan açıklamaya göre Kısıtlanmış Abone Sayısı Gösterimi uygulamasının amacı kanallarda yaşanan ani düşüş ve yükselişlerin kanal sahibinin moralini bozmasını engellemek ve kitleler tarafından oluşturulan linç kampanyalarının büyümesini engellemek.

Örneğin 2.498.345 aboneye sahip bir kanala yaptığı bir basın açıklaması veya video sebebiyle toplum tarafından bir tepki gösterildiğini düşünelim.

Bu tepki otomatik olarak Aboneden Çıkmalara sebep olmakta ve kanalın abone sayısı canlı olarak takip hizmeti veren siteler üzerinden saniye saniye görülebilmekte.

Büyük kanalların bu şekildeki linç girişimlerinde abone sayılarında ki düşüşler genelde haber sitelerinin de ilgisini çekmekte ve bir anda konu tüm basına dağılmakta idi.

Yeni yapılan güncelleme ile kanalın abone sayısın da düşme olsa dahi bu düşme direkt olarak görülmeyecek. Yani 2.498.345 aboneye sahip bir kanaldan 8.344 abone çıksa dahi panelde 2.49 Milyon kişinin takip ettiği görünecek.

Bu sistem sayesinde Youtube bir anlam da çığ gibi büyüyen linç kampanyalarının önünün kesmeye ve bu kampanya sırasında abone kaybı yaşadıkça morali bozulan Youtube Kanalı Sahiplerinin de konudan çok fazla etkilenmemesini sağlamaya çalışıyor.

 

Youtube-Kısıtlanmış-Abone-Sayısı

 

Sosyal Medya Siteleri Sayısal Verilerde Oynamaya Devam Ediyor

Geçtiğimiz günlerde Instagram tarafında İçerik Beğeni Sayılarına bir müdahale edileceği ve dış görünüme kapatılacağı bildirilmişti. Şimdi de Youtube cephesinde abone sayılarının gösteriminde bir kısıtlamaya gidilmiş durumda.

Özellikle Sosyal Medya ile birlikte Daha Fazla Abone, Daha Fazla Beğeni ve Daha Fazla İzlenme gibi birçok noktada artan yarışın bir anlamda firmalar tarafından önüne geçilmeye çalışılıyor.

Kaynak: https://support.google.com/youtube/thread/6543166?msgid=13119244

Youtube Kanallarının Abone Sayıları Kısıtlanmış Olarak Gösterilmeye Başlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir