Yurtdışından Getirilen ve Kullanıma Kapanan Telefonlar Nasıl Açılır?

Son dönemlerin sıkça sorulan sorularından bir tanesi olan Yurtdışından Getirilen ve Kullanıma Kapanan Telefonlar Nasıl Açılır? Sorusuna sizlerle beraber yanıt arıyor olacağız.

İMEİ Kayıt İşlemleri için daha önce oluşturmuş olduğumuz ve konuyla alakalı olarak birçok bilgiye yer verdiğimiz içeriğimize alt bölümdeki link üzerinden erişebilirsiniz.

Bu konuda yer alan bilgiler sizin için yeterli gelmedi ise daha fazla bilgi için YORUM kısmından bizlere sorularınızı sorabilirsiniz.

 

Yurtdışından Getirilen Cihazlar Ne Kadar Sürede Kullanıma Kapanır?

Yurtdışından ülkemize getirilen Akıllı Telefon, Cep Telefonu ve Sim Kart Takılabilen ürünler Türk Operatörlerine ait bir sim kart ile kullanılmaya başlandıkları andan itibaren 120 gün süre içerisinde İMEİ Kayıt İşlemi yapılarak Kayıt Altına alınmak zorundadır.

Eğer cihazınız 120 Gün – 4 Ay içerisinde e-Devlet üzerinden kayıt altına alınmadı ise cihaz kullanıma kapatılmaktadır.

Cihazın tüm özellikleri aktif olmakla beraber cihazınız Türk Sim Kartları ile çalışmamakta ve sonucunda Arama – SMS – Mobil İnternet gibi imkânlardan yararlanamamaktasınız.

 

Yurtdışından Getirilen ve Kullanıma Kapanan Telefonlar Nasıl Açılır?

Bu sorunu çözmek için Resmi olarak atabileceğiniz tek bir adım bulunmaktadır.

Kayıt İşlemleri için 120 gün içerisinde Türkiye’ye giriş yapmış, Son 2 yıl içerisinde de başka bir cihazı kayıt etmemiş bir Pasaport bulmanız gerekiyor. Bu pasapot size ait olabileceği gibi tanıdığınız ve güvendiğiniz bir başkasına da ait olabilir.

Sonrasında Pasaport Sahibinin bilgileri ile e-Devlet üzerinden IMEI Kayıt Sayfasına giriş yapmanız, belirlenen Harç Rakamını ödemeniz ve Pasaport Kayıt İşlemlerini yapmanız gerekecektir.

İşlemleri sorunsuz olarak tamamlamanız durumunda eğer cihaz henüz kullanıma kapanmadı ise kullanılmaya kesintisiz olarak devam edilebilecektir.

Eğer cihaz kullanıma kapanmış ise bu durumda 10 gün içerisinde IMEI Kayıt Süreci tamamlanacak ve cihazınız kullanıma açılacaktır. Ancak kullanıma açıldığını görmek için cihazı kapatıp açmanız gerekmektedir.

 

Cihazların 4 Aylık Kayıtsız Kullanım Süreleri Var

Yurtdışından getirilen cihazların Türkiye’de sorunsuz olarak kullanılabilmeleri için BTK tarafından sunulan süre 4 AY – 120 Gün.

Bu süre sonunda cihaz halen Türkiye’de ise ve Kayıt İşlemleri yapılmamış ise kullanıma kapatılmaktadır. Bu sebeple de ülkemizde kalacak ve uzun süre kullanılacak olan cihazları en kısa sürede e-Devlet üzerinden IMEI Kayıt İşlemlerini yaparak kayıt altına almanız önemli bir detaydır.

 

Yurtdışından Getirilen ve Kullanıma Kapanan Telefonlar Nasıl Açılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

683 Yorum

  1. Benim telefonum Türkiye’de kayıtlı 5 ay için yurdışına gidecem 120 gün dolduğu zaman telefonum kapanacak bnde orda açmayacam Türkiye’ye geldiğimde tekrar telefonum kaydını yapmaya gerek var mı ?teşekürler

    • Türkiye’de kayıtlı olan bir cihaz yurtdışında kullanılabilir. yeniden Türkiye’ye geldiğinde kayda gerek olmaz. Yurtdışında da Türkiyede de telefonunuzu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  2. 19 Ocak 2019, 22:21

    Ben yilda bir hafta geliyorum memlekete ve yurtdisinda kullandigim telefonu Turk simkartla kullaniyorum bu telefonu kullanma hakkim 120 gun.Bir sonraki sene bu telefonumu
    tekrar kullanabilirmiyim yoksa her sene yeni bir telefon mu almak durumunda kalacagim.?
    Tesekkurler

    • Her sene yeni bir cihazla gelmeniz gerek veya cihazı Türk Sim kartı ile kullanmamanız gerek. Türkiye’de ucuz bir telefon alın, 1-2 hafta onu kullanın.

  3. Ben telefonu yurt dışından satın aldım.120 gün içersinde kapandı 3 gün kapalı durdu sonra kendiliğinden açıldı tekrar kapanır mı?

  4. Merhabalar, ülkeye girişiminden 120 gün geçti ama sim kartlı olarak telefonu kullanmaya, ülkeye giriş yaptıktan 3 4 gün sonra kullanmaya başladım. şu an telefonum açık ama ödemesini yapamıyorum. e-devlette süreniz dolmuştur diyor. ne yapmam gerekir? farklı bir pasaport ile denersem, işlem süresinden kaynaklı yinede kapanma olur mu ? (bahsetmek istediğim. ben başvuruyu yaptım ama işlem süresi 2 gündür ve yinede kapanır mı?)
    iyi günler

    • Giriş tarihinden itibaren pasaportun kullanım süresi 120 gündür. Dolunca biter. Telefonda ise kullanmaya başladığınız günden itibaren 120 gün sayar.
      Kayıt işlemini tamamladıktan sonra kapanma olmaz. Başka pasaport üzerinden olması sorun değil. Ama sisteme kayıt düşene kadar kapanırsa da bu durumda 1 gün içinde açılır.

  5. Merhaba biz 170 küsür lira iken harcı yatırmıştık fakat e devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlamadık o yüzden 120 günün sonunda telefon kilitlendi. Biz şu an e devlet üzerinden işlemleri tamamlayabilir miyiz?(Pasaport sahibi yurt dışında şuan bu bir sorun teşkil eder mi?)

  6. Çift sim kart hazneli telefon getirdik. Mi6 telefon. Imei 1 numarasını harcını ödeyerek kayıt ettirdik. Bu gün yine mesaj geldi xxxx imei numaralı telefonunuzu kaydettirmezseniz kapanacak diye. 2 imei için de ödeme yapmak zorunda mıyız? Bu çok saçma değil mi?

    • Kayıt esnasında IMEI 1 ve IMEI 2 için ayrılan bölümlere her iki İMEİ kodunu da yazmanız gerekiyordu. e-Devlet sisteminde 3 IMEI Koduna kadar müsaade ediliyor. Eğer İME Kodlarından birisini kayıt ettirmedi iseniz o kapanır. Bazı cihazlarda tek sim olarak kullanıma müsaade ediyor sistem bazısında iki sim de kullanım dışı kalabiliyor. İMEİ 2 için yeni kayıt yapmanız gerek.

    • Kayıt esnasında IMEI 1 ve IMEI 2 için ayrılan bölümlere her iki İMEİ kodunu da yazmanız gerekiyordu. e-Devlet sisteminde 3 IMEI Koduna kadar müsaade ediliyor. Eğer İMEİ Kodlarından birisini kayıt ettirmedi iseniz o kapanır. Bazı cihazlarda tek sim olarak kullanıma müsaade ediyor sistem bazısında iki sim de kullanım dışı kalabiliyor. İMEİ 2 için yeni kayıt yapmanız gerek.

  7. 6 Ocak 2019, 23:46

    Ben eşimin vergisini yatırdıgım tlf imey numarasıyla pasaportuna işledim ama yinede kapandı.
    Bir ikinci tlf oğlumun TC numarası üzerinden yatırdım onun pasaportuna imey kaydedecektim günü doldugu için kaydedemedim.şimdi başka pasaporta kayıt yapıcam ama o pasaport sahibinin üzerinden yatırmam gerekiyormuş vergiyi tabi ben Eylül ayında 170 olarak yatırdım şimdi 500 bana yardım edermisiniz ne yapmam gerekiyor saygılar.

    • İlk olarak BTK ile görüşün kapanan telefon için size bilgi vereceklerdir.
      Ücretlere gelince 2019 yılı itibari ile pasaport ücreti 618 Tl olarak değişti. Ödeyeceğiniz rakam odur.
      Oğlunuz için yatırdığınız parayı gidip Vergi Dairesinden geri alabilirsiniz. Daha sonra işlemi yapacağınız kişi için ödeme yaparsınız. Bu arada Vergi Dairesine gitmeden kayıt esnasında E-Devlet sayfasından da ödeme yapabilirsiniz.

  8. Ben yurtdışından getirdiğim telefonumu kaydetmiştim 1 yıl önce ama tekrar kapandı ne yapabilirim?

  9. Merhaba ,
    4 ay once yurtdisindan aldigim cihaz icin harc yatirdim bankaya fakat megerse kayit o sekilde tamamlanmiyormus bugun telefonun kapandi. BTK acilmaz bidaha dedi ama internette acilir diyor, babamin pasaportuna kaydettirebilirim sanirim yeni geldi yurtdisindan ama nereye gitmem gerekiyor kayit icin?

  10. Merhaba ben yurtdışından cihaz aldım fakat cenaze işlerinden dolayı harcını yatırdım
    Fakat e devletten kayıt yaptırmadım telefon kapandı şu an yurt dışındayım yakın süreç içinde tekrar gelecem yurda giriş üyeni giriş yaptığım için açtırabilirmiyim

  11. Kullanıma kapanan telefon yurtdışına tekrar götürülüp getirilirse yine ek bir 4 ay süre taninirmi

  12. Merhaba ben ağustos ayında tlf kaydını yaptırmama rağmen telefonum kapandı ve şuan kayıtdışı görünüyor.Vergi dairesine vergisinide yatırmıştım e devletten de gerekenleri yapmıştım niye böyle oldu aydınlatırmısınız lütfen??

    • Bunu ben bilemem. Hatalı IMEI Kodu girmiş olabilir, işlemleri tam anlamıyla yapmamış olabilirsiniz.
      BTK ile bir görüşün. Sonrasında belli olur süreç. Vergi Dairesinden ödediğiniz harç ücretini iade alabilirsiniz.

    • Merhaba BTK ile görüştünüzmü sonuç olarak ne dediler aynı olay bügün benim başımada geldi

  13. 8 Aralık 2018, 16:41

    Kitlenen cihazla tekrar giriş çıkış yapsam açılırmı tekrar ?

  14. 8 Aralık 2018, 16:39

    Telefonum kitlendi yurt dışına çıkıp geri gelsem açılırmı tekrar?

    • Kapandı ise kayıt yapana kadar kapalı kalır. Gidip gelmeniz değiştirmez.

    • 9 Ocak 2019, 15:03

      Telefonunuz kapandiktan belli bir sonra tekrar acilir ve bu bu sekilde devam eder. Eger yurtdisina cikip bi arama gerceklestirdiginiz takdirde, Türkiye ye dönüste 4 aylik kullanim hakkini tekrar kazanirsiniz.

      • Bu bilgiyi nereden aldınız acaba? Türkiye sınırlarına giriş yapan bir IMEI kodu BTK tarafından kapatıldıktan sonra Kayıt Edilene kadar cihaz Türkiye’de kullanıma kapalı kalır. Her giriş çıkışta 4 AY eklenmez.

  15. 120 gün kullanım süresi dolan bir telefonu pasaport kaydı yaptırsak tekrar kullanıma açılır mı?

  16. Yurt dışından telefon aldım orda okuyorum 120 günü geçti telefon. Ama bana hiç mesaj gelmedi telefonun kapanacağına dahil. Türkiyede kayıt ettirebilir miyim ?

    • Telefonu Türkiye’de kullanmadı iseniz cihazın kapanması ile alakalı bir mesaj gelmemesi normal. Bu TÜrkiye içi kullanım için geçerlidir. Cihazı yurtdışında kullanacaksanız kaydetmenize gerek yok

  17. ben 6 ay önce telefonumu kayıt yaptırdım daha sonra açıldı telim kullandım 6 ay sonra kapandı btk işlem tam olmadığı için kapanmış dedi tekrar kayıt yapsam ücreti zaten yatırmıştım açılır mı yoksa tekrar ücret ödemem mi gerekir zaten yatırılmış gözükmez mi?

    • BTK ile görüşün. Muhtemelen aynı pasaporta işlem yaptıramazsınız. Yaptırsanız bile yeniden ücret talep edilir.
      BTK net bir bilgi verebilir.

  18. Telefonum 3 buçuk ay önce geldi geldiği gibi e devletten açtırma işlemi yaptık 170₺ ödendi zaman geçti ve mesaj geldi 30 gün içerisinde kapatılacaktır diye daha sonra vergi dairesini aradığımızda parayı iade edemeyeceklerini telefonun şuan kayıtdışı olduğunu pasaport sahibinin imza atıp parayı geri alabileceğini söylediler herneyse biz tamam dedik 500₺ ödememiz gerekiyormuş yeni kanun çıkmadan önce 170₺ vermiştik aslında dün 500₺ yi de ödedik ve telefon hâla kayıt dışı gözüküyor haftaya Cuma telefonum kapanacak ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim..

  19. Merhaba çok acil bir sorum olacaktı. Yabancı uyruklu ve burda çalışan bir arkadaşımın telefonu dün kapandı. Yabancı kimlik belgesi mevcut. Yaklaşık 4 ay önce tekrar giriş yaptı Türkiye’ye. Telefonunu kullanıma açtırabilmesi için 500 tl yi ödeme gerekiyor mu onun da yoksa (bir yerde okudum ykn var ise pttden e-devlet şifresi alıp internetten açtırabilir) diyordu ama anlayamadım tam olarak?

    • 1) Türk veya Yabancı olması fark etmez. Kayıt Ücreti 500 TL ve her kayıt için geçerli.
      2) PTT den alınan şifre e-Devlet Şifresi. TC vatandaşlarına verilen bir şifre. Yabancı Uyruklu vatandaşlara vermiyorlar diye biliyorum. Ama bir şansınızı deneyebilirsiniz.
      3) 4 ay falan oldu ise, yani kişi telefonla beraber ülkeye girdi ise muhtemelen artık onunda pasaport üzerinden kayıt süresi dolmuştur. Başka bir pasaport bulması gerek.

  20. Mrh. 4 aylık süreç unuttuğum için bi şekilde geçti ve telefon kullanıma kapandı 10 gün önce Annemin pasaport bilgileriyle Vergi dairesine 170.70 krş. ödedim E-devlet üzerinden kayıt yapamadım . YURDA GİRİŞ KONTROLÜ BAŞARISIZ uyarısı aldım en yakın il ve ilçe Emniyet müd.pasaport büro amirliğine başvurdum pasaport kontrolü için kontrol tamamlandığı halde E-devletten kayıt yine olmadı abone operatörlerine başvurmam gerektiğini söylediler Emniyetten ve onların açtığını söylediler gidip derdimi anlattım operatörler bu işlemin ellerinden alındığını söylediler BTK yı aradım biz birşey yapamayız ifadesi verdiler kullandığım operatörün Müşt.hizm. aramamı ve yurt dışından getirilen Tel. hakkında bilgi verileceyini söylediler Aradım söyledikleri şey Abone merk. yaptıklarını bu işlemi 5 -6 abone merkezine gittim İMEİ KAYIT İşlemini yapmadıklarını bu hizmet ellerinden devlet tarafından 2012 yılında alındığını söylediler … TELEFONUMU NEREYE BAŞVURUP NASIL KAYIT ALTINA ALDIRABİLİRİM BUNUN İÇİN NE YAPMALIYIM . Teşekkürler

    • Anneniz ne zaman yurt dışından ülkeye giriş yaptı? Ona bakmanız lazım. Onun süresi dolmuş olabilir. Birde kayıt işlemlerini de annenizin üzerinden yürütmeniz gerekiyor. yabancı Pasaporta sahip ise onla alakalı sistemsel bir soru var diye biliyorum. O da ayrı bir durum.
      Normal şartlarda bu tarz işlemlerde Emniyet Müdürlüğüne gidiliyor, alınan evrak ile telefon bayisine gidiliyor, sistemden evraklar yükleniyor ve sorun çözülüyor idi. Ancak dedikleri gibi e-Devlet sistemi aktif edildikten sonra bayilerdeki paneller kapandı diye biliyorum. Bu noktada da tek kayıt noktası e-Devlet, tek çözüm noktası ise BTK oluyor. Ancak BTK da Pasaport üzerindeki tarihe karışmaz. Bu sebeple de giriş yaptığınız sınır kapısını arayıp süreçle alakalı bilgi isteyebilirsiniz.

  21. biz telefonu açtırdık parasını yatırdık biz telefonu actırırken intetnetden bir şeyi onaylamayı unutmuslar telefon kapandı yine para vermeden nasıl açtırabilirim ??

  22. Yurt dışından iphone aldım ve kayıt yapmadığım için kapandı nasıl alabilirim tekrar

    • Bir pasaport üzerinden harç ödemesini yaparak kayıt edebilirsiniz.
      Kayıt ücreti bugün itibari ile 500 TL oldu. Bunu da belirtmemiz gerek

      Cevapla
  23. Bana ingiltereden telefon geldi kayit yaptirana kadar nasil kullanabilirim

  24. merhaba,
    mayıs 6 da yurt dışından telefon geldi ben vergisini ödedim 170 tl ama pasaport kaydı yaptırmadım şuanda 5 ayı geçti ve kapanmadı ilerde kapanır mı pasaport kaydı şartmı.

    • Ödeme tek başına bir anlam ifade etmez. e-devlet üzerinden pasaport kaydı yaptırmanız lazım. Yaptırmadı iseniz kapanır. Ama ne zaman birşey diyemem.

  25. Merhaba..
    Gecen yil türkiyede yasayan teyzeme telefon götürdüm üzerime actirdim e-devlet kaydini da yaptirdim. Ama telefon 1 yil sonra bozuldu maalesef. E-devletten imei kaydini iptal edip tekrar memlekete giris cikis yapip yeni bir telefon actirabilirmiyiz?
    Tesekkürler