Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Yapımcılığını Amazon Aldı

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin yapımcılığı için rekabet ettiği HBO ve Netflix’i geride bırakan Amazon dizinin tüm yapım haklarını satın almayı başardı.

3 firmanın katıldığı bir oturumda hakların devir işlemi gerçekleşirken HBO yarışın en başında çekilme kararı aldı. Netflix ve Amazon arasında geçen açık arttırma usulü süreç sonunda Amazon firması Yüzüklerin Efendisi Dizisi için yayın haklarını satın almayı başardı.

Gelen bilgilere göre Amazon tarafından sadece Yayın Hakları için ayrılan bütçenin 200 – 250 Milyon Dolar seviyesinde olduğu belirtildi.

 

Yüzüklerin Efendisi Dizisi

 

Dünya Üzerindeki TV Hakları Alınmış Durumda

Yüzüklerin Efendisi Dizisi için hızlı bir şekilde kolları sıvayan Amazon firması Global TV Haklarını satın alarak dizinin gösterime gireceği ülkelerden alınacak olan TV Gelirlerini şimdiden garantilemiş durumda.

Firmanın ilk sezon için 150 Milyon Dolar gibi bir rakamı Yapım Masrafları olarak yapımcıya sunacağı gelecek sezonlarda ise maliyetlerin ve dizinin durumuna göre bu rakamın yükseltileceği belirtilmiş durumda.

Yüzüklerin Efendisi filminin tüm serisi için 2.9 Milyar Dolar harcandığı bilgisini de bu arada detay bilgi olarak verelim.

Hazırlık sürecine hemen başlayan Amazon cephesinde çekimlerin ne zaman başlayacağı, dizinin ne zaman yayına gireceği gibi birçok detay şu aşamada belirsin.

Ancak Amazon firması diziyi Amazon Prime Video üzerinden dağıtılacak ve büyük ihtimalle Tüm Dünyada geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı da başaracaktır.

Bakalım sinemaseverleri salonlara dolduran, her yapımı ile olay olan Yüzüklerin Efendisi Amazon firmasının yapımcılığında nasıl bir başarı yakalayacak.

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Yapımcılığını Amazon Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir