iFixit Verilerine Göre Tamiri En Zor Akıllı Telefon Modeli HTC One Oldu

HTC tarafından pazara sürülen HTC One modeli Elektronik cihazların tamir edilebilirliklerini ele alan iFixit tarafından test edildi ve firma tarafından bugüne kadar verilen en düşük not olan 10 Üzerinden 1 Puan aldı.

Cihazın elde daha sağlam durması ve dış etkilerden daha az etkilenmesi amacıyla komple Alüminyum Kasa ile kaplanan HTC One modelinde herhangi bir arıza durumunda cihazın içerisine ulaşmak ve tamir işlemlerini yapmak oldukça sıkıntılı ve zaman alacak bir çalışma gerektirecek gibi görünüyor.

Bütün halde bir kasaya sahip olan HTC One modelinin tamiri için cihazın kasasında sorun ve zarar oluşturmadan işlem yapmak şu aşamada imkânsız gibi görünüyor. Ekranın da sökülmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yani cihazın içerisine yapılması gereken herhangi bir müdahale için kasada bir hasar meydana gelmesi gibi bir durum ortaya çıkabiliyor.

Tamiri En Zor Akıllı Telefon HTC One

HTC One’ın arka yüzeyi zarar görmeden içinin açılmasının neredeyse imkânsız olduğunu söyleyen iFixit telefonunun ekranının arka yüzey çıkarılmadan değiştirilemediğini de raporunda belirtiyor. Bir diğer önemli problemin ise, anakart, kamera ve birçok malzemeyi koruyan bakır yapının olması.  Bu bakır yapı cihazı tamir etmek için çıkarıldığında, kırışarak zarar görüyor ve tekrar aynı işlevi görmesi çok zor oluyor.

Kısacası 2013 senesine tasarımı, stok sıkıntısı ve HTC için yeni bir bakış açısı yaratması ile damga vurmaya başlayan bir model olan HTC One modelinin servise işi düştüğünde hem kullanıcısını hem de servis personelini oldukça zorlu bir süreç bekliyor olacak gibi görünüyor.

 

Exit mobile version