MediaMarkt TeknoSA ’yı Satın Almak İçin Görüşmelere Başladı

Bloomberg tarafından ortaya atılan iddiaya göre Alman Teknoloji Perakendecisi MediaMarkt, Sabancı Holdinge ait olan TeknoSA ’yı satın almak için görüşmelere başladı.

Konuyu gündeme getiren kaynaklara göre MediaMarkt firmasının TeknoSA ’nın tüm hisselerini satın almak için görüşmelere başladığını ve görüşmeler şu aşamada olumlu ilerliyor.

Ülkemizde son dönemde agresif bir büyüme politikası benimseyen MediaMarkt firmasının eskiye oranla nispeten daha küçük metrekareli mağazalar açmaya ve büyük metrekareli mağazalardan vazgeçmeye başladığını görebiliyoruz.

Özellikle İstanbul – Ankara – İzmir gibi büyük illerde daha büyük metrekareye sahip mağazalarda hizmet veren firma Anadolu’ya doğru ilerledikçe mağazalarının metrekarelerini de düşürmeye başladı.

 

 

210 Mağaza Birden Sahip Olacak

Son dönemde yaptığı açılışlar ile mağaza sayısını 69’a yükselten MediaMarkt eğer satın almayı olumlu bir şekilde sonuçlandırırsa 70 ilde toplamda 2.688 çalışanı bulunan 210 TeknoSA mağazasını da bünyesine katmış olacak.

Elbette ki bu süreç sonunda bazı mağazaların MediaMarkt tarafından kapatılması, aynı AVM veya Bölgede bulunan mağazaların birleştirilmesi gibi bazı çalışmalar yapılacaktır.

Tüm bu işlemlerin sonunda MediaMarkt firmasının kısa süre içerisinde en fazla mağazaya sahip olan Teknoloji Perakendecisi olması da sağlanmış olacak.

 

 

Son Büyük Alımı Bimeks Yapmıştı

Teknoloji Perakendeciliği noktasında bu denli büyük bir alımı en son ElectroWorld ve Darty firmalarının Türkiye Operasyonlarını satın alan Bimeks yapmıştı.

Şu günlerde oldukça sıkıntılı bir süreçten geçen Bimeks o dönem yaptığı satın alımlar sonrasında En Fazla Mağazası bulunan teknoloji perakendecilerinden birisi olmuş ve mağaza sayısı bakımından TeknoSA ‘dan sonra ikinci sırada kendisine yer bulmuştu.

MediaMarkt firması eğer bahsedilen bu satın almayı gerçekleştirirse mağazacılık noktasında kendisine rakip olan en büyük iki markadan birisine sahip olmuş olacak.

TeknoSA ‘nın sektörden çekilmesi sonrasında ise rekabet MediaMarkt ile Vatan Bilgisayar arasında gerçekleşmeye devam edecek. Ancak özellikle Anadolu ayağında daha az mağaza ile hizmet veren Vatan Bilgisayar biraz daha geride kalmış olacak.

Exit mobile version