Yeni XBOX Modelinin İsmi XBOX Series X Olarak Duyuruldu

2020 yılının sonuna doğru pazara çıkacak ve PlayStation 5 ile rekabet içine girecek olan XBOX modelinin isminin XBOX Series X olacağı resmen duyuruldu.

Yapılan daha önceki duyurulara Microsoft tarafından Project Scarlett olarak isimlendirilen yeni konsol basına sızdırılan verilere göre bir önceki nesil olan XBOX One X modeline göre 4 kat daha fazla güç üretebilecek ve tek bir fan üzerinden soğutulacak.

Tasarımsal olarak da değişime gidilen XBOX Series X modelinde yatay bir kasa tasarımı yerine daha çok kare formundaki kule tipi bir tasarıma geçiş yapılmış durumda. XBOX tarafından yapılan tanıtım videosunda ürünle alakalı kasa tasarımı net bir şekilde kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Yeni tasarımda cihazın üzerinde bulunan XBOX logosu açma kapama işlevini yerine getirecek olup hemen altında da Blu-Ray Disk alanı kendisine yer buluyor olacak. Kasanın yüksekliğinin ise XBOX Kontrolcüsünün neredeyse 3 katı olduğunu görseller üzerinden görebiliyoruz.

 

 

XBOX Series X ve PlayStation 5 2020 Yılında Pazara Çıkacak

İki model için de birçok sızıntı bilgi basına sızdırılsa da 2020 yılının son çeyreğinde pazara çıkması planlanan Microsoft XBOX Series X ve Sony PlayStation 5 modelleri gerek işlemci güçleri gerek 4K desteği noktasında başarılı performansları gerekse de oyun yükleme hızları ile oyuncuları fazlasıyla memnun edecek gibi görünüyor.

Kendi altyapılarına özel hazırlanacak oyunlarla birlikte oyun dünyasında yeni bir dönemi başlatacak olan Microsoft ve Sony firmaları artık Oyun Konsolu alanındaki rekabetlerini de bir üst seviyeye taşımış olacaklar.

Bakalım 2020 yılı içinde iki firmada da nasıl bir duyuru süreci ilerletecek ve yeni modellerle alakalı net bilgiler ne zaman kullanıcılara sunulmaya başlanacak.

 

Exit mobile version