2019 Yılı İtibariyle Aylık Aboneliklerde Uygulanan Kesme – Bağlama Bedeli Zamlanıyor

Elektrik,  Su, Doğalgaz, İnternet, Cep Telefonu gibi faturaların geç ödenmesine bağlı olarak firmalar tarafından faturaya eklenen Kesme – Bağlama Bedeli 2019 yılı itibari ile zamlanacak.

İlk zam duyurusu ise EPDK yani Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapıldı. Buna göre EPDK tarafından belirlenen ve 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak olan yeni tarifeye göre 30 TL olan Elektrik Kesme – Bağlama Bedeli için en düşük ücret 33.80 TL olaracak.

Yapılan zam ile Orta Gerilim adı verilen Sanayilerde genellikle kullanılan hizmetin Kesme – Bağlama Bedeli ise 171.60 TL olacak.

 

 

İnternet Hizmetlerinde Rakam Şu Aşamada 25 TL

Kesme – Bağlama Ücreti ya da Kapama – Açma Ücreti olarak bilinen ücret hâlihazırda İnternet Servis Sağlayıcıları tarafından 25 TL olarak uygulanıyor.

Yıl içerisinde yaşanan ilk Kesme – Bağlama İşlemi için ise ücret alınmıyor. Ücretler 2. ve daha sonrasında yaşanan kesme işlemleri için faturalara yansıtılıyor.

İnternet Servis Sağlayıcıları henüz 2019 yılı için Kesme – Bağlama Bedelleri hakkında bir açıklama yapmadılar. Ancak bu alanda da rakamların 28 – 30 TL arasındaki bir noktaya çıkması söz konusu olabilir.

 

 

Bu Ücretlerin Kaldırılması Bekleniyordu

Elektrik,  Su, Doğalgaz, İnternet, Cep Telefonu gibi günlük yaşamda aylık abonelik sistemi şeklinde işleyen birçok fatura için Kesme – Bağlama ücreti alınıyor.

Beklentiler firmalara ek maliyeti olmayan bu işlem için kesilen bedellerin tamamen ortadan kaldırılması yönünde olsa da görünen o ki firmalar bu bedelleri almaya devam edecekler.

Birçok abone yılda en az 1-2 kez Kesme – Bağlama ücreti ödemek durumunda kalıyor. Bazen Otomatik Ödeme sisteminin çalışmaması, bazen ödeme yapacak mali gücün geç ele geçmesi bazen ise faturanın tamamen akıldan çıkması gibi birçok sebep Kesme – Bağlama Bedeli ödemek zorunda bırakabiliyor vatandaşları.

Exit mobile version