Eski Telefon Devi Panasonic Pazardan Çekildiği Açıkladı

Bir dönemlere çıkardığı modeller ve kullanıcılara sunduğu özellikler ile damgasını vuran, ülkemizdeki ilk Cep Telefonu sürecine önemli katkılarda bulunan Japon devi Panasonic telefon pazarından tamamen çekildi.

Akıllı Telefon sektörünün hızlı gelişmesi karşısında eski sistem ürünlerde çok fazla takılı kalan firmalardan birisi olan ve geçtiğimiz dönemde Avrupa Pazarında satışa sunduğu Eluga serisi akıllı telefonlar ile istediğini bulamayan Panasonic firması pazardan tamamen çekildiği açıkladı.

2001 yılında Japonya Telefon Pazarında %21 gibi bir paya sahip olan Panasonic firması 2013 rakamlarında pazardaki konumunu %7 oranlarına kadar düşürmüş durumda. Bu oranın daha aşağıya düşmemesi ise halen eski modellerin pazarda kullanılıyor olması.

Eski Telefon Devi Panasonic Pazardan Çekildiği Açıkladı

Kısacası geçtiğimiz Temmuz ayında pazardan çekilen Japon üretici NEC firmasından sonra yine bir Japon Devi Panasonic de Akıllı Telefon pazarından çekildiğini açıkladı.

Buna göre firma Telefon Üretimini Tamamen Durduracak ve diğer sektörlerde pazara sürdüğü ürünlere odaklanmaya çalışacak.

 

Exit mobile version