LG E960 Nexus Modeli, Özellikleri ve Görselleri

LG firması ve Google firmasının ortaklaşa hazırladıkları Yeni Nexus modeli olan LG E960 Nexus modeli ile ilişkin bilgiler artık netlik kazanmaya başladı.

Android 4.2 İşletim Sistemi ile geleceği dedikodularına resmen yalanlama getiren Google yetkilileri LG E960 Nexus modelinde Android 4.1.2 Jelly Bean İşletim Sisteminin kullanılacağını duyurdular.

Google Nexus Politikaların da yapılan değişiklik sonrasında firmaların Google’dan izin alması ve kendi Nexus Modellerini çıkarmaları daha kolay bir hale geldi. Bazı standart işlemleri yapan firmalar Google Nexus Sertifikası alarak kendi cihazlarını üretebilecek ve bu cihazların hızlı bir güncelleme almalarını sağlayabilecekler.

HTC Nexus ve Samsung Nexus modellerinden sonra 3. Bir firma tarafından üretilecek olan LG Nexus modeli teknik özellikleri ile de oldukça adından söz ettirecek gibi görünüyor.

LG E960 Nexus

 

LG firması E960 Nexus modeli için 4,7 İnç boyutundaki True IPS HD ekran ailesini kullanmış durumda. 1280*768 piksellik HD çözünürlülüğe sahip olan cihaz bu noktada başarılı bir deneyim sunuyor.

Qualcommm ailesinin şu aşamada pazardaki en güçlü üyesi olan SnapDragon S4 Pro Dört Çekirdekli İşlemci ile gelecek olan cihaz bir anlamda LG Optimus G modeli ile aynı özelliklerde pazara çıkacak.

Adreno 320 GPU tercih edilen cihazda 2 GB boyutundaki çift kanal destekli ram kullanılmış durumda. Cihazda 8 GB lık dâhili hafızanın yanında ek olarak MicroSD Kart desteği de unutulmamış.

8 MP lik arka kameraya sahip olan cihaz ile Full HD video çekmeniz mümkün. Bu noktada Optimus G modelinde sunulan özelliklerden bazıları kırpılmış. Ancak Google tarafından sağlanan İlk Güncelleme Garantisi sanırım bu noktada bu sıkıntıyı geriye atacaktır.

Özelliklere baktığımızda şuan Samsung ve HTC firmalarının pazarda barındırdıkları Amiral Gemilerinin yeni çıkacak olan LG E960 Nexus karşısında geride kaldıkları görülüyor.

Hem işlemci hem de ram noktasında rakiplerini geçen cihazın güncellemeler noktasında da başarılı olması durumunda şu aşamada rakibi yok denecek gibi bir şey.

Özellikle ülkemizde güncellemelerin geç yayınlanması sebebiyle eleştiri oklarına maruz kalan LG firmasının Nexus modeli ile bir çıkış yakalaması muhtemel. Nede olsa bu sefer arkada Google desteği var ve ilk güncelleme alacak olan sizsiniz.

LG E960 Nexus modeli ülkemizde ne zaman satışa çıkar, fiyatı ne olur, ne kadar başarılı bir performans gösterir şu aşamada belli değil. Ancak bu bilgiler de zamanla belli olacak ve sizlere aktarılıyor olacaktır.

 

Exit mobile version