Xperia’ların Nougat güncellemesiyle ilgili yeni haber!

Geçtiğimiz günler içerisinde yaptığımız haberde, Sony’nin Xperia XA ve Xperia XA Ultra modelleriyle için durdurduğu Android güncellemesi olan Nougat hakkında güzel haberler sonunda geldi!

 

Peki neden olmuştu?

 

Sony’nin geçtiğimiz günlerde kullanıcılardan gelen şikayet ve geri bildirimlerden sonra, cihazda performans ve donanım sorunları yaşandığından; Sony, Xperia XA ve Xperia XA Ultra akıllı telefonları için Android 7.0 Nougat güncellemesinin paylaşılmasını durdurmuştu.

Güncelleme geri çekildikten sonra, Sony şirketinin yaptığı açıklama şu şekildeydi: Güncelleme sizin yaşadığınız ve bildirdiğiniz performans sorunları sebebiyle geri çekilmiştir. Endişelenecek bir durum yoktur, verileriniz tamamen güvendedir. En kısa sürede sorun çözülüp yeni güncelleme paylaşılacaktır.

Bugün ise Sony tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Gerekli testlerin ve optimizasyonların yapıldığı, güncellemenin sebep olduğu performans hatalarının çözüldüğünü söyleyen şirket, en kısa süre içerisinde yeni güncellemeyi kullanıcılarıyla en kısa süre içerisinde paylaşmak için sabırsızlanıyor.

Yapılan değişikliklerin ardından Xperia XA için belirlenen yazılım sürüm numarası 33.3.A.0.127 yerine 33.3.A.0.131 olurken, Xperia XA Ultra için ise 36.1.A.0.182 yazılım sürüm numarası yerine 36.1.A.0.179 olacağı açıklandı. Xperia XA serisini kullanan kullanıcıların, güncellemelerini yaparken bunlara dikkat etmesinden fayda var gibi gözüküyor.

Hatalarının düzeltilmesinin ardından yeni bir hale kavuşan güncelleme hakkında Sony şirketinin paylaştığı bilgiler bu kadardı. Güncellemenin boyutu ya da sürüm notları hakkında bir bilgi henüz bulunmuyor.

 

Exit mobile version