Android İşletim Sisteminde Güvenlik Sorunları Çoğalıyor

Android İşletim Sisteminde son dönemde yaygınlaşan Sahte Yazılım sorunları giderek büyümeye başladı. Hatta bu yazılımlar organize bir şekilde birçok uygulama biçimi olarak telefonlarımıza girmiş bile olabilir.

Adobe Flash Player veya Adobe Reader olarak son dönemde görünen bazı uygulamaların Organize bir Hacker çetesine ait olduğu, kurulduğu telefonda birçok bilgiyi kullanıma açtığı belli oldu. Hatta bu yazılımların belirlenen adreslerde bulunan Ücretli Yazılımları satın aldığı ve borcunu size yüklediği anlaşıldı.

Android İşletim Sisteminde Zararlı Yazılım Alarmı

3. Parti Yazılımlar olarak nitelendirilen bu yazılımlar genelde Google Play Market üzerinden değil de 3. Bir site üzerinden yazılım yüklemesi yapıldığında telefona girebiliyorlar. Ancak Google Play Store ya da diğer adıyla Android Market içerisinde de çok az sayıda da olsa Zararlı Android Yazılımları mevcut.

Bu sebeple kurduğunuz programları iyi analiz etmeli, Sizden hangi bilgilere erişim izni istediğini görmeli, Google Play Store dışındaki bir kaynaktan uygulama yüklerken çok dikkatli olmalıyız.

Son dönemde Norton, Trend Micro gibi firmalar tarafından pazara sürülen ve oldukça uygun fiyatlardan satılan Mobil Anti Virüs Paketleri de işinizi görecek ürünler sıralamasında ilk sıralarda yer alabilirler. Bu şekilde en azından telefona bulaşan birçok tehlikeli yazılım hemen fark edilecek ve temizlenecektir.

Unutmayın ki Bankacılık İşlemleri, Alım Satım İşlemleri, Kişisel birçok bilgi ve daha nice işlem ve ürünler telefon üzerinden hallediliyor. O sebeple bu bilgilerin dışarı sızması kimse için iyi olmaz.

Ona göre önlemleri almalı, dikkatli bir telefon kullanım dönemine girmelisiniz.

 

Exit mobile version